Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Po blagoslov še starodobniki

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
29.04.2019 19:36

Deževno nedeljsko jutro ni zmotilo skoraj 80 lastnikov starodobnih vozil. Svoje jeklene konjičke so pripeljali na že 13. srečanje in blagoslov starodobnih vozil na Mirno, kjer jih je pričakalo sonce.

Mirna - 13 blagoslov stardoobnikov, foto Lapego (2).jpg
Blagoslov starodobnikov
Foto: Lapego

Dogodek so tudi letos pripravili mirnski prostovoljci, člani Kluba ljubiteljev starih vozil Mirenske doline Hrast Tržišče, VW kluba Dolenjske in Bele krajine ter Društva za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna.

Mirna - 13 blagoslov stardoobnikov, foto Lapego (5).jpg
Blagoslov starodobnikov
Foto: Lapego

Eden od soorganizatorjev mirnskega dogodka je že od vsega začetka Janez Potokar, ki je bil glede na okoliščine zadovoljen z udeležbo: »Kako? Fantastično, kakor je zjutraj slabo kazalo. Smo rekli, da bomo imeli blagoslov v vsakem primeru, četudi vile padajo z neba. Ampak se nas je nebo usmililo in imamo sonce in lep obisk. Seveda, če bi bilo že zjutraj lepo, bi bilo več vsega, vendar … odlično.« 

Mirna - 13 blagoslov stardoobnikov, foto Lapego (10).jpg
Blagoslov starodobnikov
Foto: Lapego

Vsa leta dogodku ob strani stoji tudi Občina Mirna in župan Dušan Skerbiš: »Lahko rečem, da se je ta prireditev na Mirni prijela, da ljudje radi pripelje svoja vozila, da jih pokažejo in opravijo blagoslov starodobnikov za varno in previdno vožnjo na naših cestah. Jaz upam, da se bodo ta srečanja nadaljevala tudi v prihodnosti.«

Mirna - 13 blagoslov stardoobnikov, foto Lapego (14).jpg
Blagoslov starodobnikov
Foto: Lapego

Nekaj vozil je bilo na Mirni že ob 9. uri, večina se je pripeljala med 10. in 11. Letos je bilo veliko znamenitih fičov, nekaj stoenk in pejčkov, kot vedno so prišli tudi hrošči in potovalni VW kombiji. Na peščenem parkirišču pri Gostilni na Obali so obiskovalci opazili tudi cadillaca, nekaj terenskih vozil, porsheja … Najstarejši lepotec včeraj je bil črni Mercedes Benz D180, letnik 1953.

Mirna - 13 blagoslov stardoobnikov, foto Lapego (11).jpg
Blagoslov starodobnikov
Foto: Lapego

Po pozdravnih nagovorih predstavnikov organizatorjev (Tonija Janežiča v imenu Kluba ljubiteljev starih vozil Mirenske doline Hrast Tržišče in Martina Misloviča iz VW kluba Dolenjska in Bela krajina, ki je županu izročil tudi zahvalo) ter mirnskega župana je župnik Slavko Kimovec izdatno blagoslovil tako vozila kot lastnike, voznike in sopotnike, pa tudi vse obiskovalce, ki so si z radovednostjo in naklonjenostjo ogledovali vzdrževana in ohranjena vozila.

Mirna - 13 blagoslov stardoobnikov, foto Lapego (8).jpg
Blagoslov starodobnikov
Foto: Lapego

Po blagoslovu so se vozila v spremstvu motoristov Gold Wing kluba Dolenjske odpeljala proti Gabrovki na ogled gasilskega muzeja, od tam pa na Čatež, kjer so jih sprejeli v podjetju TEM Čatež, nato pa so se skozi Veliko Loko in Trebnje vrnili nazaj na Mirno, kjer je bil popoldne zaključek druženja.

Mirna - 13 blagoslov stardoobnikov, foto Lapego (9).jpg
Blagoslov starodobnikov
Foto: Lapego

Dušan Skerbiš o blagoslovu starodobnikov


Janez Potokar o 13. blagoslovu