bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Potrdili letne programe, razpisi bodo objavljeni v petek

Piše: Lapego

Čas objave:
20.02.2020 08:47

Občinski svet Občine Mirna, se je v tem tednu sestal na 10. redni seji, na kateri je med drugim potrdil letne programe s področja športa, kulture, socialnega in zdravstvenega varstva ter otroške in mladinske dejavnosti. Seznanil se je tudi z dokumentom identifikacije investicijskega projekta za gradnjo vrtca.

Letni programi predvidevajo 32.500 evrov za razpise s področja športa, 27.450 evrov za razpise s področja kulture, za programe socialnega in zdravstvenega varstva 13.000 evrov in za programe otroške in mladinske dejavnosti 5.500 evrov, skupaj torej občina zanje namenja 78.450 evrov.

»Javni razpisi za področje športa, kulture, socialnega in zdravstvenega varstva ter otroške in mladinske dejavnosti bodo objavljeni v petek. Društva, nevladne organizacije in drugi izvajalci bodo imeli mesec dni časa za prijavo. Občina omogoča s sredstvi občanom in širše kakovostno preživljanje prostega časa, udejstvovanje v raznih dejavnostih, ustvarjanje in s programi socialnega in zdravstvenega varstva tudi lajšanje socialnih stik,« je pojasnila mag. Valerija Jarm, ki je na občini odgovorna za družbene dejavnosti. 

Ostali sklepi:
Občinski svet je soglašal z imenovanjem Andreje Pleničar za direktorico Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Seznanil se tudi je z letnim načrtom varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini, v sklopu katerega so tukajšnja prostovoljna gasilska društva predstavila svoje delovanje, želje in potrebe. 

Člani in članice občinskega sveta so se seznanili tudi s sprejetimi sklepi o sprejemu investicijske dokumentacije, in sicer z dokumentoma identifikacije investicijskega projekta EKO UP in Gradnja novega vrtca. V okviru projekta EKO UP bo urejen prostor za druženje in kreativno preživljanje prostega časa ter razvoj novih podjetniških idej, hkrati pa bodo pripravili še štiri dogodke oziroma delavnice. Vrednost naložbe je nekaj manj kot 134 tisoč evrov z DDV, pri čemer je občina iz sheme CLLD pridobila dobrih 88 tisoč evrov. Občina želi na predšolskem področju omogočiti vpis v vrtec vsem otrokom, zato je pristopila k ureditvi novih prostorov za vrtec. Naložba je ocenjena na 2,2 milijona evrov z DDV, občina upa na sofinanciranje resornega ministrstva in Eko sklada, ostalo pa bo zagotovila z zadolževanjem in lastnimi sredstvi.

Valerija Jarm o razpisih 2020