mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Seje do nadaljnjega le prek videokonference

Piše: Lapego

Čas objave:
06.04.2020 09:00

Tudi v izredni situaciji člani in članice občinskega sveta Občine Mirna ne počivajo – sešli so se na 1. izredni seji v tem mandatu, in sicer prek videokonference. Seje s štirimi točkami dnevnega reda so se udeležili vsi svetniki.

zupan med sejo, foto Lidija Uhan, Obcina Mirna1.jpg
Župan občine Mirna Dušan Skerbiš med sejo
Foto: Lidija Uhan/Občina Mirna

Na seji, ki je potekala s pomočjo Skypa, so prejšnji teden, člani občinskega sveta po skrajšanem postopku sprejeli Odlok o ustanovitvi Skupne občinske uprave občin Dolenjske, ki so jo ustanovile Mestna občina Novo mesto in občini Straža in Trebnje s 1. januarjem 2020.

Tanja Šinkovec
Direktorica OU Mirna Tanja Šinkovec
Foto: Lidija Uhan/Občina Mirna

»Z ukinitvijo Skupne občinske uprave Mirnske in Temeniške doline je Občina Mirna morala poiskati drugo obliko izvajnja nalog inšpekcijskega nadzora in občinskega redarstva v občini. Odločili smo se za pristop k Skupni občinski upravi občin Dolenjske, v okviru katere bodo občine ustanoviteljice poleg občinskega redarstva ter inšpekcijskega nadzorstva lahko opravljale tudi naloge urejanja prometa, civilne zaščite, občinskega odvetništva, pravne službe, notranje revizije, urejanja prometa, proračunskega računovodstva in požarnega varstva, ki jih delno sofinancira tudi država. Sedež SOU OD je v Novem mestu, občani občine Mirna pa bodo za uveljavljanje svojih pravic iz občinske pristojnosti lahko uporabljali izpostavo v Trebnjem, ki deluje v prejšnji poslovni stavbi Komunale Trebnje,« je pojasnila direktorica OU Občine Mirna Tanja Šinkovec. 

Davorin Fink
Strokovni sodelavec Davorin Fink med sejo
Foto: Lidija Uhan/Občina Mirna



Ostali sklepi:
Občinski svet je prerazporedil tudi proračunska sredstva iz projekta Črpališče Sajenice na projekt Investicijsko vzdrževanje lokalnih cest in javnih poti v letu 2020 v višini nekaj več kot 79 tisoč evrov, saj je 115 tisoč evrov na podlagi 23. člena Zakona o financiranju občin namenjenih investicijskemu vzdrževanju cest v občini.

Ker je bila prva videoseja uspešna, so se člani občinskega sveta odločili, da bodo do nadaljnjega oz. v času trajanja epidemije COVID-19 vse seje potekale na ta način, da tako zagotovijo nemoteno izvajanje občinskih projektov in naložb tudi v teh izrednih časih.

Tanja Šinkovec o SOU Dolenjske