900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Semič

AVDIO&FOTO: Skupščina GZ Semič

Piše: B. V.

Čas objave:
30.03.2019 09:31

Včeraj zvečer so se v gasilskem domu na Štrekljevcu sestali delegati GZ Semič na 24. Redni skupščini GZ Semič, kjer so razpravljali o 11. točkah dnevnega reda. Na skupščino so povabili člane upravnega odbora, člane nadzornega odbora in člane POVELJSTVA GZ Semič - po dva delegata iz vsakega društva, prejemnike najvišjih odlikovanj in goste.

Seveda niso manjkali niti Županja občine Semič Polona Kambič, predstavniki GZ Slovenije, GZ Črnomelj, GZ Metlika, GZ Novo mesto, GZ Šentjernej, GZ Trebnje in GZ Kočevje. 

Zveza je v letu 2018  za svoje delovanje pridobila 48.171 € prihodkov. S strani Občine Semič je bilo za namene pokrivanja tekočih stroškov poslovanja zveze namenjenih 18.800 € ter 3.328 €. Za pokritje stroškov pri neurju s točo so prejeli nekaj donatorskih sredstev, 3.160 € sredstev je bilo  namenjenih za pokrivanje stroškov izvedbe tabora mladih, 3.471 € je bilo pridobljenih sredstev s strani GZ Slovenije za pokrivanje stroškov tekmovanj in delovanja regije (doplačilna znamka, sofinanciranje dejavnosti). Preostalo so bila namenska sredstva poveljstva, ki so bila razdeljena v skladu s sprejetimi sklepi.

DSC_2907.JPG
Zbrani na skupščini
B. V.


GZ Semič je organizacijsko povezana v belokranjsko gasilsko regijo skupaj še z GZ Črnomelj in GZ Metlika. V GZ Semič je 9 prostovoljnih gasilskih društev, kar skupaj predstavlja 1496 članov; od tega 237 operativnih in rezervnih operativnih članov, 204 pripadnikov mladine, 63 pripravnikov, 286 starejših gasilk in gasilcev, ostali pa so člani gasilske organizacije.

DSC_2926.JPG
Glasovanje
B. V.

v letu 2018 realizirali zastavljeni plan dela in s svojim odgovornim delom prispevali k izboljšanju požarne varnosti in javne gasilske službe na območju občine Semič. Zelo pomembno je, da imajo veliko podporo lokalne skupnosti, zato so se v prvi vrsti zahvalil županji Poloni Kambič, celotni občinski upravi ter občinskemu svetu za razumevanje in podporo pri delu. Podpisana tripartitna pogodba med Občino Semič, Gasilsko zvezo Semič in Prostovoljnimi gasilskimi društvi, jih obvezuje, da izvajajo naloge gašenja požarov, reševanja ter zaščite občanov in njihovega premoženja ob elementarnih in drugih nesrečah v skladu z Zakonom o gasilstvu, Zakonom pred naravnimi in drugimi nesrečami, Statutom GZ Semič, pravili gasilske službe in ostalimi akti, ki urejajo področje požarnega varstva ter zaščite in reševanja.

DSC_2927.JPG
Za glasbo je bilo poskrbljeno
B. V.

Gasilci so tisti ljudje, v katere imamo trenutno največje zaupanje v tej državi. Skušajo ga ohraniti še naprej. Pravijo, da bo to uspelo le s skupnim sodelovanjem, izmenjavo izkušenj, izobraževanjem, dobro opremo in prijetno besedo ob pravem trenutku. Ob koncu skupščine so najbolj zaslužnim članom podelili najvišja priznanja GZS.

DSC_2915.JPG
Na koncu so najzaslužnejšim podelili priznanja
B. V.

O gasilstvu v Semiiču

Polona Kambiič


predsednik GZ Semič

Rudi Kofalt