reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Spremenjene cene v vrtcu Deteljica

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
27.02.2019 16:01

Včeraj se je na 4. redni seji sešel Občinski svet Občine Mirna – med drugim je razpravljal o novi ceni vrtca in spremembi cene za storitev pomoč družini na domu.

Vrtec Deteljica, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Mirna, je skladno z veljavno zakonodajo pripravil predlog za spremembo ekonomske cene programov predšolske vzgoje. Cena vrtca je sestavljena iz treh elementov: stroškov dela, stroškov materiala in storitev ter stroškov živil. Cene se povišujejo zaradi višjih stroškov dela skladno z vso zakonodajo ter spremembami, ki so bile potrjene z Dogovorom o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju v decembru 2018. 

Valerija Jarm, foto Lapego.jpg
Valerija Jarm
Foto: Lapego
„Občinski svet je obravnaval dve različici spremembe cene, pri eni sta pri izračunu upoštevani dve dodatni mesti v prvem starostnem obdobju, ki zaradi prostorskih normativov ne bosta zasedeni, pomenita pa nižje povišanje cene predvsem v prvem starostnem obdobju. Občinskemu svetu smo predlagali v sprejem to varianto, ki je bolj ugodna za starše, pomeni pa višjo obremenitev občinskega proračuna. Cene se tako v prvem starostnem obdobju povišujejo za 5,8 odstotka, v drugem pa za nekaj manj kot pet odstotkov, “ pojasnjuje mag. Valerija Jarm, ki je na občinski upravi na Mirni zadolžena za družbene dejavnosti.

Sprejeta nova cena programov v vrtcu Deteljica na Mirni velja od prvega marca naprej in je za prvo starostno obdobje 511,34 evra in za drugo starostno obdobje 383,32 evra mesečno za otroka. Spremenila pa se bo tudi cena storitve pomoč družini na domu, ki jo izvaja Dom starejših občanov Trebnje in bo veljala po potrditvi na vseh štirih občinskih svetih občin Mirna, Trebnje, Mokronog-Trebelno in Šentrupert, kjer DSO Trebnje izvaja storitev. Celotni stroški bodo po novem znašali 19,10 evra za efektivno uro ob običajnih dneh in 24,80 evra za efektivno uro ob praznikih, nedeljah in dela prostih dneh. Občinski svet Občine Mirna je odločil, da bo iz proračuna subvencioniral 65 odstotkov cene (namesto dodsedanjih 63), ki se izračuna od stroškov storitve brez stroškov strokovne priprave, tako da bo cena za uporabnika kljub podražitvi zaradi višje subvencije malo nižja od sedanje - končni uporabnik bo za delovno uro ob delovnih dneh in sobotah plačal 5,97 evra, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dneh pa 7,97 evra na uro.

Mirna, simbolna fotografija za obnovo cest, foto Lapego.jpg
Mirna - obnova cest
Foto: Lapego

Ostali sklepi:
Občinski svet se je včeraj seznanil tudi s sprejetimi sklepi o sprejemu investicijske dokumentacije, in sicer za dva projekta: Investicijsko vzdrževanje občinskih cest v letu 2019 v vrednosti 154.863,37 EUR in projekt InnoLab v vrednosti 114.436,00 EUR, v okviru katerega bo avdiovizualno opremljen KD Partizan in izvedene aktivnosti oz. prireditve za mlade ustvarjalce.

Mirna - dom Partizan, zunanjost, okt 2013, foto Lapego.jpg
Mirna - dom Partizan
Foto: Lapego

Valerija Jarm o predlagani spremembi cene