Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Zelena luč za nakup nepremičnine, v kateri bo novi vrtec

Piše: Lapego

Čas objave:
11.05.2020 12:50

Občinski svet Občine Mirna se je prejšnji teden sešel na 2. izredni seji v tem mandatu – s pomočjo videokonferenčnega orodja skype so člani in članice občinskega sveta na dvodnevni seji župana pooblastili, da lahko podpiše pogodbo za nakup zemljišča in objekta, v katerem bo novi vrtec.

Mirna - 2 izredna seja, foto Lidija Uhan, Obcina Mirna (3).jpeg
Župan Dušan Skerbiš
Foto: Lidija Uhan

Septembra lani so župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in direktorja podjetja Bartog, Jasna Bartolj Kotar in Matej Umek, podpisali pismo o nameri za nakup 5300 kvadratnih metrov velikega kompleksa na območju nekdanjega Preventa. Občina Mirna bo obstoječi 2500 kvadratnih metrov velik objekt preuredila v prostore za predšolsko varstvo in šolo s prilagojenim programom, okrog pa bodo zelene površine in igrala, poskrbljeno bo tudi za ustrezno prometno ureditev. Pismo o nameri je predvidevalo, da bo občina zemljišče z objektom in vso projektno dokumentacijo, vključno z gradbenim dovoljenjem in projektom za izvedbo del, kupila za 549 tisoč evrov predvidoma v maju 2020. Po zadnji seji se je župan s prodajalcem dogovoril, da se pogodbena vrednost zaradi zmanjšanja površine, ki jo občina odkupuje, zniža za 1.590 evrov, občinski svet pa je sprejel tudi sklep, da mora pripravljeno projektno dokumenacijo pregledati še en strokovnjak.

Mirna - 2 izredna seja, foto Lidija Uhan, Obcina Mirna (1).jpeg
Župan Dušan Skerbiš
Foto: Lidija Uhan

»Vesel sem, da je večina občinskih svetnikov prepoznala potrebo po novem vrtcu in podprla prizadevanja občine, da do njega pridemo v dokaj razumnem roku in finančnih okvirih, ki jih v sklopu naše občine zmoremo. Upamo na sofinanciranje prenove, ki bi po načrtih Mirni prinesle več prostora za sam vrtec, glede na to, da se v prihodnje pričakuje tudi več individualnih in več drugih stanovanjskih objektov,« je pojasnil župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Župan bo pogodbo o nakupu podpisal v prihodnjih dneh, sledila pa bo priprava dokumentacije za prijavo na Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2019, 2020 in 2021 sredi junija ali sredi septembra letos. Predšolski otroci naj bi po optimističnih napovedih v novi vrtec stopili septembra 2022.

Mirna - 3D vizualizacija prenovljenega objekta, vir Obcina Mirna.jpg
Mirna - 3D vizualizacija prenovljenega objekta
Foto: Občina Mirna

Ostali sklepi:
Občinski svet je dal soglasje k imenovanju Vere Rozman za direktorico Zdravstvenega doma Trebnje za nov mandat, za predstavnico občine Mirna v svetu trebanjske območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti pa potrdil Petro Krnc Laznik. Strinjal se je tudi s spremembo cene storitve pomoč na domu, ki jo v občinah Trebnje, Mirna, Mokronog-Trebelno in Šentrupert izvaja Dom starejših občanov Trebnje, pri tem pa povišal subvencijo cene za uporabnike storitve iz dosedanjih 65 odstokov na 70. Tako bodo uporabniki, ki so občani občine Mirna, odslej plačevali le 30 odstotkov cene storitve, in sicer od ponedeljka do sobote 5,64 evra na delovno uro, ob nedeljah 7,59 evra in ob praznikih, ki so dela prosti dnevi, 8,08 evra na delovno uro.
Občinski svet je sklenil še, da je treba poslati dopis na Direkcijo RS za infrastrukturo in pozvati pristojne, naj poskrbijo za ureditev varnih prehodov za pešce za prečkanje državne ceste skozi središče Mirne – obstoječa rešitev, ki jo je DRSI uredil v začetku pomladi, brez sredinskih črt in brez zarisanih prehodov za pešče, je po mnenju občinskega sveta in občinske uprave ter župana neustrezna in glede na število osebnih in tovornih vozil, ki dnevno peljejo skozi kraj, prenevarna.

Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš o sklepu občinskega sveta za podpis pogodbe za vrtec