lažni pravoslavni duhovnik Svet24.si

VIDEO: Škandal v Srbiji, izdajal se je za ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 13. decembra

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

Novice Novo mesto

Avgusta celovita prenova Andrijaničeve ceste

Piše: MO NM

Čas objave:
19.07.2019 10:55

Med 3. in 16. avgustom, v obdobju kolektivnih dopustov bo potekala celovita prenova odseka Andrijaničeve ceste od križišča v Ločni do nadvoza pred krožiščem.

Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 760.000 evrov, izvajalec pa novomeški CGP. Dela za celovito prenovo cestnega odseka, sicer prometno močno obremenjene vpadnice, je naročilo ministrstvo za infrastrukturo oziroma Direkcija RS za infrastrukturo. Prenovitvena dela bodo obsegala dodatno utrditev in preplastitev ceste, odsek bo v času del zaprt, obvoz bo urejen po sosednji Šmarješki cesti oziroma po nekdanji mestni vpadnici mimo tovarne zdravil Krka.

Andrijaničevo cesto, eno od mestnih glavnih vpadnic na obrobju Novega mesta, so leta 2003 poimenovali po novomeškem farmacevtu in gospodarstveniku Borisu Andrijaniču, ustanovitelju bližnjega farmacevtskega podjetja Krka.  V krožišču na Andrijaničevi cesti so na pobudo Krke in z njeno pomočjo leta 2008 postavili kamnito skulpturo orjaške tablete, ki so jo po antičnem nazivu za reko Krko poimenovali Korkoras. Zdravila v obliki tablet sicer sodijo med Krkine glavne izdelke, med Novomeščani pa se je za omenjeno krožišče uveljavil naziv tabletka.