prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

duh, maxine-hughes Odkrito.si

Poklicala je duhovnika, ko je na posnetku videla ...

renato-de-santa Odkrito.si

Pozor, nazorno! Raper si je dal odreti kožo!

Novice Novo mesto

Avgusta celovita prenova Andrijaničeve ceste

Piše: MO NM

Čas objave:
19.07.2019 10:55

Med 3. in 16. avgustom, v obdobju kolektivnih dopustov bo potekala celovita prenova odseka Andrijaničeve ceste od križišča v Ločni do nadvoza pred krožiščem.

Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 760.000 evrov, izvajalec pa novomeški CGP. Dela za celovito prenovo cestnega odseka, sicer prometno močno obremenjene vpadnice, je naročilo ministrstvo za infrastrukturo oziroma Direkcija RS za infrastrukturo. Prenovitvena dela bodo obsegala dodatno utrditev in preplastitev ceste, odsek bo v času del zaprt, obvoz bo urejen po sosednji Šmarješki cesti oziroma po nekdanji mestni vpadnici mimo tovarne zdravil Krka.

Andrijaničevo cesto, eno od mestnih glavnih vpadnic na obrobju Novega mesta, so leta 2003 poimenovali po novomeškem farmacevtu in gospodarstveniku Borisu Andrijaniču, ustanovitelju bližnjega farmacevtskega podjetja Krka.  V krožišču na Andrijaničevi cesti so na pobudo Krke in z njeno pomočjo leta 2008 postavili kamnito skulpturo orjaške tablete, ki so jo po antičnem nazivu za reko Krko poimenovali Korkoras. Zdravila v obliki tablet sicer sodijo med Krkine glavne izdelke, med Novomeščani pa se je za omenjeno krožišče uveljavil naziv tabletka.