Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Avgusta celovita prenova Andrijaničeve ceste

Piše: MO NM

Čas objave:
19.07.2019 10:55

Med 3. in 16. avgustom, v obdobju kolektivnih dopustov bo potekala celovita prenova odseka Andrijaničeve ceste od križišča v Ločni do nadvoza pred krožiščem.

Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 760.000 evrov, izvajalec pa novomeški CGP. Dela za celovito prenovo cestnega odseka, sicer prometno močno obremenjene vpadnice, je naročilo ministrstvo za infrastrukturo oziroma Direkcija RS za infrastrukturo. Prenovitvena dela bodo obsegala dodatno utrditev in preplastitev ceste, odsek bo v času del zaprt, obvoz bo urejen po sosednji Šmarješki cesti oziroma po nekdanji mestni vpadnici mimo tovarne zdravil Krka.

Andrijaničevo cesto, eno od mestnih glavnih vpadnic na obrobju Novega mesta, so leta 2003 poimenovali po novomeškem farmacevtu in gospodarstveniku Borisu Andrijaniču, ustanovitelju bližnjega farmacevtskega podjetja Krka.  V krožišču na Andrijaničevi cesti so na pobudo Krke in z njeno pomočjo leta 2008 postavili kamnito skulpturo orjaške tablete, ki so jo po antičnem nazivu za reko Krko poimenovali Korkoras. Zdravila v obliki tablet sicer sodijo med Krkine glavne izdelke, med Novomeščani pa se je za omenjeno krožišče uveljavil naziv tabletka.