Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice Ljubljana

AVP in policija pozivata k previdnosti v prometu

Piše: STA

Čas objave:
24.04.2021 07:17

Zaradi sproščanja ukrepov v zvezi z epidemijo covid-19 in prihajajočih praznikov bo na cestah spet povečan obseg prometa. Mnogo ljudi se bo podalo na izlete, lepo vreme pa bodo zagotovo izkoristili tudi motoristi in kolesarji. Agencija za varnost prometa (AVP) in policija zato pozivata k previdnosti udeležencev v prometu.

Z današnjim dnem in v soboto se obsežneje sproščajo nekateri ukrepi za zajezitev epidemije. Od danes je dovoljeno prehajanje regij, v soboto pa terase odpirajo gostinski lokali po vsej državi. Začenjajo se tudi šolske počitnice, marsikdo pa bo sončen vikend podaljšal do prazničnega torka.

Na AVP tako že danes pričakujejo povečan promet proti turističnim krajem, tudi proti obali. Za varno udeležbo v prometu pa so nujni ohranjanje ustrezne varnostne razdalje, primerna hitrost vožnje in neuživanje alkohola, so poudarili v agenciji in na policiji.


Med 19. do 25. aprilom sicer poteka tudi vseevropska nacionalna preventivna akcija Speed - Hitrost, ki jo koordinira AVP, v njej pa sodeluje tudi policija. Kot so ob tem zapisali na Policijski upravi Koper, je namen tovrstnih aktivnosti umirjanje hitrosti na slovenskih cestah, saj je ta še vedno med poglavitnimi dejavniki najhujših nesreč. Vse do konca tedna bodo policisti po vsej državi še izvajali poostrene nadzore in preverjali hitrost vožnje.

Znanje cestnoprometnih predpisov pa bodo v prihodnjih dneh obnavljali tudi mlajši udeleženci v prometu. V okviru programa Varno na kolesu, ki ga organizira družba Butan plin, so za prihajajoče prvomajske počitnice zbrali poseben nabor kolesarskih izletov, ki so jih pripravili učenci slovenskih osnovnih šol v sklopu razpisanih nalog programa.

V projektu Varno na kolesu sodeluje kar 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol. Učenci s svojimi predlogi spodbujajo k aktivnem preživljanju prostega časa in vabijo k odkrivanju naravnih in kulturnih biserov Slovenije.