kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

Novice Novo mesto

Banke pozivajo k bančnim opravkom od doma

Piše: STA

Čas objave:
16.03.2020 09:20

V dneh, ko številna podjetja po Sloveniji delavcem izplačujejo plačo za februar, v bankah prosijo, naj stranke denarja ne hodijo dvigovat na bankomat ali v poslovalnico. Večino bančnih opravkov lahko postorijo od doma, so poudarili v NLB, največji banki v Sloveniji.

"V NLB v času širjenja koronavirusa odsvetujemo obiske poslovalnic za nenujne opravke," so zapisali. Znova so poudarili, da lahko stranke večino bančnih opravkov postorijo od doma. Položnice in račune lahko plačajo prek spletne ali mobilne banke, za zahtevnejše bančne storitve in vsa vprašanja pa jih lahko pokličejo po telefonu ali prek spletnega klepeta ali videoklica.

"Bankovci in kovanci izmenjajo veliko rok, zato namesto gotovine svetujemo, da plačujete varneje brezgotovinsko z brezstičnimi karticami," so še spomnili in zagotovili, da je gotovine v bankomatih dovolj: "Poskrbeli bomo, da bo gotovine v njih vedno dovolj na razpolago, če bi jo potrebovali."

Zakonski rok za izplačilo plač in nadomestil plač je najkasneje do 18. v mesecu za pretekli mesec, razen če s pogodbo ni določeno drugače. Banke poleg trgovin z živili, lekarn, pošte in bencinskih servisov ostajajo odprte, ostala prodaja blaga in storitev je z ukrepi za zajezitev širitve okužbe zaustavljena.