tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

ana maria mitic 4 Svet24.si

Ana Maria Mitič je razkrila skrivnost izgube ...

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

Novice Novo mesto

Banke pozivajo k bančnim opravkom od doma

Piše: STA

Čas objave:
16.03.2020 09:20

V dneh, ko številna podjetja po Sloveniji delavcem izplačujejo plačo za februar, v bankah prosijo, naj stranke denarja ne hodijo dvigovat na bankomat ali v poslovalnico. Večino bančnih opravkov lahko postorijo od doma, so poudarili v NLB, največji banki v Sloveniji.

"V NLB v času širjenja koronavirusa odsvetujemo obiske poslovalnic za nenujne opravke," so zapisali. Znova so poudarili, da lahko stranke večino bančnih opravkov postorijo od doma. Položnice in račune lahko plačajo prek spletne ali mobilne banke, za zahtevnejše bančne storitve in vsa vprašanja pa jih lahko pokličejo po telefonu ali prek spletnega klepeta ali videoklica.

"Bankovci in kovanci izmenjajo veliko rok, zato namesto gotovine svetujemo, da plačujete varneje brezgotovinsko z brezstičnimi karticami," so še spomnili in zagotovili, da je gotovine v bankomatih dovolj: "Poskrbeli bomo, da bo gotovine v njih vedno dovolj na razpolago, če bi jo potrebovali."

Zakonski rok za izplačilo plač in nadomestil plač je najkasneje do 18. v mesecu za pretekli mesec, razen če s pogodbo ni določeno drugače. Banke poleg trgovin z živili, lekarn, pošte in bencinskih servisov ostajajo odprte, ostala prodaja blaga in storitev je z ukrepi za zajezitev širitve okužbe zaustavljena.