Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj

Belokranjskega pogrebnika obsodili

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.02.2016 09:48

Pogrebnika Boštjana Maleriča je okrajno sodišče v Črnomlju zaradi skrunitve grobov in trupel obsodilo na leto in pet mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo treh let, danes pišejo mediji.

Foto: rtvslo.si
Poleg tega je Malerič, ki je pogrebe opravljal tudi ob praznih žarah, dobil triletno prepoved opravljanja pogrebne storitve in pokopališke dejavnosti.

Kot poročajo mediji, je sodišče odločilo, da je belokranjski pogrebnik neupravičeno skril in oskrunil posmrtne ostanke dveh pokojnikov ter neupravičeno prekopal grobove treh pokojnikov. V dveh primerih sta bili žari s posmrtnimi ostanki prevzeti po tistem, ko sta bila pogreba že opravljena. Malerič je žari v grobova vstavil naknadno.

Policisti so, ko so odprli tri grobove, ugotovili, da v njih ni okrasnih žar. Malerič naj bi si jih po mnenju tožilstva prilastil.

Pogrebnika, ki je vsa očitana kazniva dejanja zanikal, je ovadila njegova nekdanja partnerka Rozalija Grsič. Maleričev zagovornik Igor Smolej je izrazil prepričanje, da je Gršičeva edina, ki pravi, da je obdolženec storil kazniva dejanja. "Gršičeva je imela motiv za prijavo obdolženega. Hotela je prevzeti njegovo dejavnost. Tudi njena verodostojnost je z nekaterimi izpovedbami prič zelo omajana," je povedal.

Po Smolejevih besedah policija ni ugotavljala, kdo je odpiral grobove, saj ni iskala bioloških in papilarnih sledi. Zato po njegovem mnenju ni dovolj dokazov za obsodbo.

Motiv Gršičeve je potrdil tudi Maleričev pogodbeni pogrebnik Davor Malenšek. Ta je povedal, da je Gršičeva pred časom prišla na kavo k njegovi partnerki in ji rekla, da bo naredila vse, da se bo Maleriču maščevala in da bo ona odprla pogrebništvo.

Sodba še ni pravnomočna, vendar je pričakovati Maleričevo pritožbo, poročajo časniki.