mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Bendi naše mladosti za dober namen

Piše: RK

Čas objave:
22.05.2023 08:11

Dobrodelni koncert o katerem se v Šentjerneju govori že kar nekaj časa bo končno kmalu izveden. Dogodek bo ta petek, 26. maja od 16h dalje in bo imel dobrodelno noto.

Glasbene skupine iz občine Šentjernej, ki so delovale še pred osamosvojitvijo Slovenije, so se odločile za izvedbo dobrodelnega koncerta. Dogodek bo potekal ta petek, 26. maja na sejmiščnem prostoru občine Šentjernej. Sredstva, zbrana na letošnjem koncertu, bodo v polovici namenjena družinam v socialni stiski. Druga polovica pa bo namenjena prostovoljnemu gasilskemu društvu Orehovica.

Kot je pojasnil Božo Kostadinovski iz društva Srčni lev, ki je poleg predstavnika glasbenih skupin Simona Štembergerja in Mitje Novaka Hudoklina iz centra Ma ri am eden o organizatorjev dogodka, je v času, v katerem živimo, največja potreba po enotnosti in pomoč sočloveku v stiski. »V naši občini imamo kar nekaj družin, ki so socialno ogroženi in potrebujejo našo pomoč za lažje in boljše življenje. Po dogovoru z vsemi člani 14-ih nastopajočih skupin smo se odločili pristopiti na pomoč in jim pomagati tudi tako, da skupaj privabimo čim več ljudi. Polovica zaslužka prodanih vstopnic bomo s pomočjo Občine Šentjernej in humanitarnega društva Srčni lev namenili v prave roke in družinam pomagali na poti v lepše življenje,« so še zapisali organizatorji.
Druga polovica denarnih sredstev bo namenjena prostovoljnemu gasilskemu društvu Orehovica, ki se na vse možne načine trudi z zbiranjem denarnih sredstev za nakup novega gasilskega vozila za pomoč prebivalcem Šentjerneja in okolice. V lanskih požarih smo bili priča pomembnosti aktivnosti gasilcev in njihove pomoči, ko je nujno življenjsko potrebno. Ob povratku s pogašenega Krasa se je izkazalo, da je poškodovano gasilsko vozilo. S popravili se podaljšuje rok delovanja vozila, vendar se stroški vzdrževanja kopičijo in denarna sredstva odtekajo. Nakup novega gasilskega vozila s pripadajočo opremo je v planu leta 2025/2026, vendar je potrebna velika vsota denarja.

Nastopajoči so: Bratranci, lzgubljena generacija, Stari objem, Objem, Mladi val, Decibeli, Blisk, Skupina Lord, Skupina Albatros, Cherie bend, Drankersi, Juhej band, Qua band in Gen.

Nastopajoče skupine se bodo za dobrodelni namen na oder vrnile po več kot 40 letih. Vsem nam znane skupine, katere so prejemale veliko priznanj na slovenski glasbeni sceni so se enotno odločile odreči honorarju in ga podariti v dobrodelne namene in pomoči ljudem v stiski in gasilskemu društvu.

Denarna sredstva lahko poleg obiska prireditve nakažemo vsi, in sicer na račun Humanitarnega društva srčni lev - TRR: S156 6100 0001 3844 672. Namen: Dobrodelni-Šentjernej, Koda : CHAR.