kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje

Berijeve knjigobežnice z medvedjimi ušesi za najmlajše

Piše: Občina Kočevje

Čas objave:
15.08.2021 13:40

V kočevski občini je postavljenih že 12 knjigobežnic. Z raznolikim in zanimivim čtivom so jih napolnili s pomočjo Knjižnice Kočevje, včasih pa se v njih najdejo tudi knjige, ki jih prinesejo občani. Česar so zelo veseli, kajti, kot pravijo, je nenazadnje izmenjava knjig in spodbujanje branja tudi namen teh malih javnih knjižnic.

V Kočevju je prvo knjigobežnico skupaj z Gimnazijo in srednjo šolo Kočevje postavila Laura Petan, avtorica knjig za otroke. Ta knjigobežnica danes stoji pri igrišču v Gaju, kjer sta sedaj na voljo kar dve. Tri nove so postavili lani še ob Rudniškem jezeru, na igrišču Srce soseske in na mestni ploščadi. Od sedaj pa lahko v menjavi knjig in branju na prostem uživate še na igrišču v Kajuhovem naselju, Podgorski ulici in UHM-ju, v Stari Cerkvi, Kočevski Reki, Predgradu in na plaži v Dolu. Nove pa bodo postavljali tudi ob urejanju igrišč, na primer v Turjaškem naselju.

Na pobudo knjižnice so nekaterim knjigobežnicam ob otroških igriščih dodali simpatična medvedja ušeska, ki nakazujejo, da so namenjene predvsem mlajšim. Poimenovali so jih Berijeve knjigobežnice.