edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

potres2 (1) Svet24.si

Zaradi potresov je v nevarnosti 400.000 ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

kraljica-elizabeta-charles Odkrito.si

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice Kočevje

Berijeve knjigobežnice z medvedjimi ušesi za najmlajše

Piše: Občina Kočevje

Čas objave:
15.08.2021 13:40

V kočevski občini je postavljenih že 12 knjigobežnic. Z raznolikim in zanimivim čtivom so jih napolnili s pomočjo Knjižnice Kočevje, včasih pa se v njih najdejo tudi knjige, ki jih prinesejo občani. Česar so zelo veseli, kajti, kot pravijo, je nenazadnje izmenjava knjig in spodbujanje branja tudi namen teh malih javnih knjižnic.

V Kočevju je prvo knjigobežnico skupaj z Gimnazijo in srednjo šolo Kočevje postavila Laura Petan, avtorica knjig za otroke. Ta knjigobežnica danes stoji pri igrišču v Gaju, kjer sta sedaj na voljo kar dve. Tri nove so postavili lani še ob Rudniškem jezeru, na igrišču Srce soseske in na mestni ploščadi. Od sedaj pa lahko v menjavi knjig in branju na prostem uživate še na igrišču v Kajuhovem naselju, Podgorski ulici in UHM-ju, v Stari Cerkvi, Kočevski Reki, Predgradu in na plaži v Dolu. Nove pa bodo postavljali tudi ob urejanju igrišč, na primer v Turjaškem naselju.

Na pobudo knjižnice so nekaterim knjigobežnicam ob otroških igriščih dodali simpatična medvedja ušeska, ki nakazujejo, da so namenjene predvsem mlajšim. Poimenovali so jih Berijeve knjigobežnice.