Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

darja-gajšek Njena.si

Ne boste verjeli, kaj se je Darji Gajšek zgodilo ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Krško

Blaž Košorok od 1. aprila novi generalni direktor Gen energije

Piše: STA

Čas objave:
31.03.2022 07:58

Nadzorniki Gen energije so potrdili medijske napovedi in na današnji seji za generalnega direktorja družbe imenovali donedavnega državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Blaža Košoroka. Mandat bo nastopil 1. aprila, so nocoj sporočili iz družbe.

Dodali so še, da v tričlanskem vodstvu podjetja ostajata poslovni direktor Danijel Levičar in finančna direktorica Gordana Radanovič.

O imenovanju Košoroka na položaj generalnega direktorja drugega stebra slovenske energetike sta pred tem na podlagi neuradnih informacij že poročala Finance in N1. Košorok je načrte o njegovem imenovanju za N1 potrdil že ob svoji razrešitvi s položaja državnega sekretarja v ponedeljek. Vlada je to storila na njegovo lastno željo.

Za imenovanje na funkcijo generalnega direktorja Gen energije naj bi sicer prispelo šest kandidatur, po informacijah Televizije Slovenije je bila med njimi tudi kandidatura dolgoletnega prvega moža Martina Novšaka, ki so ga nadzorniki razrešili pred mesecem dni. O tem in drugih podrobnostih sicer iz družbe po današnji seji nadzornikov niso poročali.