Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

luka modric Ekipa24.si

Uff, kakšna lepotica, ste jo videli?! Na tribunah...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Ljubljana

Bo Jože Jazbec izključen iz DeSUS-a?

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
29.10.2012 11:15

Izvršni odbor DeSUS razpravlja o aktualnih političnih zadevah, vendar je v središču razprava o padajoči podpori stranki. V dolenjskem pokrajinskem odboru odgovornost za to pripisujejo Karlu Erjavcu, zato želijo njegovo zamenjavo. V vrhu stranke pa je slišati razmišljanja o tem, da bi predsednika omenjenega odbora Jožeta Jazbeca izključili iz DeSUS.

Izvršni odbor DeSUS razpravlja o pokojninski reformi in v povezavi s tem verjetno o usklajevanju pokojnin v prihodnje, o zakonu o državnem holdingu ter o skorajšnji konvenciji stranke.

Jazbec je namreč že večkrat predlagal zamenjavo Erjavca. Minister za zdravje iz vrst DeSUS Tomaž Gantar pa zato podobno kot predsednik stranke meni, da bi bil že prej čas, da bi razmišljali celo o izključitvi Jazbeca iz stranke. Po njegovem mnenju se namreč "odkrito dela proti stranki".

Gantar je namreč zadovoljen z Erjavčevim predsednikovanjem stranki. Po njegovem mnenju pa se "nekdo močno trudi, da bi DeSUS oslabil v tej vladi. In to je rezultat vsega tega".

Člani izvršnega odbora imajo danes na mizi tudi pokojninsko reformo in verjetno vprašanje usklajevanja pokojnin v prihodnjih dveh letih. Predlog proračunov za prihodnji dve leti namreč predvideva zamrznitev pokojnin, medtem ko je Erjavec minuli teden dejal, da je dobil od koalicije zagotovilo, da pokojnine ne bodo zamrznjene.


Tudi Gantar meni, da je to vprašanje še odprto, vendar ocenjuje, da mora DeSUS vztrajati. "Če ima predsednik zagotovilo, verjamem, da ga je tudi v resnici dobil," je še dejal minister.

V pokrajinskem odboru DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje so zaskrbljeni nad usodo stranke zaradi padajoče podpore ter dejstva, da njenega predsednika dolgo ni več na listi priljubljenosti. Na njegovem mestu bi radi videli sedanjega generalnega sekretarja Ljuba Jasniča. Jasnič pa je danes dejal, da zaenkrat zanika, da bi ga zanimalo mesto predsednika stranke.

Erjavec je sicer minuli teden v odzivu na pozive pokrajinskega odbora ocenil, da gre za glasne posameznike, ki ne razumejo položaja, v katerem se je znašla država.