atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Bogato obdarjen JV Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2013 10:57

Sneg nam je namenil najdebelejšo snežno odejo. V Beli krajini blizu rekordnim vrednostim.

V zadnjih 24 urah je ponekod po Sloveniji zapadlo tudi do 20 centimetrov snega. Z največ novega snega se lahko pohvalijo v Gornjesavski dolini, na Kočevskem, novomeškem območju in v Beli krajini. Sneženje bo danes postopno ponehalo, tudi na vzhodu države, kjer zaenkrat še sneži.

Kot je pojasnil dežurni prognostik Agencije RS za okolje Brane Gregorčič, je največ snega na Vojskem, kjer je snežna odeja debela 80 centimetrov. V Črnomlju je v zadnjih dneh zapadlo 72 centimetrov snega, v Ratečah pa 70. Po Gregorčičevih besedah je debelina snežne odeje ponekod blizu rekordnim vrednostim za januar. Še posebej to velja za Belo krajino.

Vremenska napoved kaže, da se bo ponoči zjasnilo, v soboto pa se bo v drugem delu dneva oblačnost povečala. V noči na nedeljo se že obetajo prve padavine, sprva ponekod še kot sneg, vendar bo ta hitro prehajal v dež. Meja sneženja se bo v nedeljo in ponedeljek dvignila na okoli 1500 metrov nadmorske višine.


Po Gregorčičevih besedah bo v noči na nedeljo ponekod nevarnost poledice. Po otoplitvi bo v nedeljo in ponedeljek občasno deževalo. Najmanj padavin lahko pričakujejo na severovzhodu države, kjer bo povečini suho. Pihal bo jugozahodni veter in se bo prehodno otoplilo.

Nova ohladitev se obeta že od torka naprej. V sredini prihodnjega tedna bo verjetno zapadlo nekaj snega, ob koncu prihodnjega tedna pa kaže še na dodatno ohladitev.