denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Kočevje

Borba za kočevsko progo se nadaljuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.04.2013 19:19

Obnova železniške proge Grosuplje-Kočevje v dolžini 49 kilometrov se je začela leta 2008. Do konca leta 2011 je potekala zamenjava tamponskega sloja, tirne grede, pragov in tirnic od Grosupljega do Ortneka.

Za to je bilo porabljenih 41,2 od okoli sto milijona evrov, kolikor je ocenjena celotna naložba do Kočevja. Za nadaljevanje gradbenih del od Ortneka proti Kočevju , in sicer do Lipovca , je bil prav tako ob izteku leta 2011 sklenjen aneks k pogodbi, s katerim so dodatno zagotovili 18,9 milijona evrov.

Lani so na tem odseku, torej do Ortneka do Ribnice porabili 9,42 milijona evrov, letos pa bodo še 8,2 in sicer predvsem na postaji Ribnica. Trenutno je obnovljeni nekaj manj kot 36 kilometrov proge, kdaj pa se bodo dela nadaljevala do Kočevja, saj za ta odsek niso zagotovljena sredstva ni znano.

Kočevski župan Vladimir Prebilič je poudaril, da dokončanje proge ni le v interesu prebivalcev in lokalnih skupnosti ob njej ampak tudi slovenskih železnic. Zgolj potniški promet do Kočevja bi ekonomski upravičil vlaganja v to naložbo. Župani občin ob tretji A razvojni osi oziroma njihov predstavnik, župan občine Škofljica Ivan Jordan, se bo kmalu srečal z novim pristojnim ministrom.

Pladmiri Prebilič o progi