Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Branko danes zadnjič daroval kri

Piše: R.K.

Čas objave:
11.02.2022 15:27

Danes je Rdeči Križ Novo mesto na OŠ Žužemberk izpeljal prvo letošnjo terensko krvodajalsko akcijo, ki je bila po obisku malo manj uspešna kot lanska, prišlo je 50 krvodajalcev, dva sta kri darovala prvič.

Verjetno je pri obisku svoje naredila epidemija, saj je prav v tem času veliko število okuženih oz. v karanteni, ugotavljajo na Rdečem križu Novo mesto. Prav zato, da se bi krvodajalci čim manj srečevali s šolarji, je tudi tokrat za malico poskrbela ekipa ZTM Ljubljana, šolske kuharice pa so skuhale čaj in kavo, s katerim so ob pecivu postregli krvodajalcem.

Danes je redni krvodajalec, Branko Štefanič po svojih več kot 170 darovanjih plazme in krvi, zadnjič daroval kri, za kar mu na Rdečem križu Novo mesto iskreno čestitajo. Branko je bil od 1974 pa vse do leta 2014 krasen promotor krvodajalstva, saj je kot hišnik v študentskem naselju kar nekaj mladih vzpodbudil k darovanju krvi in organiziral prevoze in akcije za mlade. Takšnih si v bodoče želimo še več. Kot pravi sam z darovanjem pomagaš sebi in predvsem drugim do zdravja in mu je žal, da mu leta tega več ne dopuščajo.