zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Celje

Brežičani najboljši

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 19:36

Sejemska sobota je na MOS minila ob zvokih motornih žag in krepkih gozdarjev, ki so se pomerili na 10. državnem tekmovanju gozdnih delavcev Slovenije.

Slovenijo bodo na svetovnem prvenstvu na Poljskem prihodnje leto zastopali Robert Čuk, Boštjan Kobe in Toni Šircelj. Med ekipami so se najbolje odrezali gozdarji GG Brežice.

Tekmovanje, ki ga prirejajo vsaki dve leti, ima za sabo 20-letno zgodovino. Je več kot le tekmovanje. Je tudi priložnost, da gozdarji preverijo svoje sposobnosti, izmenjajo izkušnje in sklepajo nova poznanstva. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 15 domačih ekip in tri tuje. Svoje veščine so pokazali gozdarji iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške.

Gozdni delavci so se z motornimi žagami pomerili v petih kategorijah: v menjavi verige in obračanju letve, v kombiniranem rezu, preciznem rezu na podlagi, zasegu in podžagovanju ter kleščenju. Kot je ob slovesnem odprtju tekmovanja povedal predsednik organizacijskega odbora Dušan Gradišar, je konkurenca vsako leto zelo huda in med tekmovalci, ki osvojijo prvih pet mest, ni velikih razlik.

Trije, ki so najbolj spretno vihteli žage, bodo Slovenijo zastopali na 32. svetovnem prvenstvu na Poljskem prihodnje leto.

Prvo mesto je osvojil Robert Čuk (Gozd Ljubljana), drugo mesto Boštjan Kobe (GG Novo mesto), tretje mesto pa Toni Šircelj (GG Postojna).

Med ekipami se je najbolje odrezala ekipa GG Brežice. Drugo mesto so osvojili gozdarji Gozd Ljubljana, tretje pa ekipa GG Novo mesto.