jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Novice Brežice

Brežice: sprejet rebalans proračuna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2013 09:13

Brežiški svetniki so potrdili predlagani rebalans proračuna. Povišana so sredstva za pomoč občanom ob izrednih dogodkih, sredstva za javna dela, investicijska sredstva ostajajo v enakem obsegu, večina proračunskih postavk je zaradi nižjih prihodkov zmanjšana za približno 10 odstotkov.

Predlagani rebalans proračuna občine za letos je posledica nižanja prihodkov, predvsem državnih sredstev oz. primerne porabe občinam. Hkrati je bila brežiška občina uspešna pri kandidiranju na razpisu za energetsko sanacijo javnih stavb, zdaj pripravlja dokumentacijo za sanacijo Prosvetnega doma in Zdravstvenega doma Brežice.

Rebalans proračuna občine za letos bistveno ne spreminja, je pa znižanje državnih sredstev občino prisililo v zmanjševanje sredstev na proračunskih postavk za približno 10 odstotkov. Dobra novica je, da ostajajo sredstva za investicije v enakem (44,6 odstotkov) oz. nekoliko višjem obsegu zaradi že omenjenih projektov, povečana so sredstva za pomoč občankam in občanom v primeru izrednih dogodkov in sredstva za zaposlitev preko javnih del.