mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

Brežice: sprejet rebalans proračuna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2013 09:13

Brežiški svetniki so potrdili predlagani rebalans proračuna. Povišana so sredstva za pomoč občanom ob izrednih dogodkih, sredstva za javna dela, investicijska sredstva ostajajo v enakem obsegu, večina proračunskih postavk je zaradi nižjih prihodkov zmanjšana za približno 10 odstotkov.

Predlagani rebalans proračuna občine za letos je posledica nižanja prihodkov, predvsem državnih sredstev oz. primerne porabe občinam. Hkrati je bila brežiška občina uspešna pri kandidiranju na razpisu za energetsko sanacijo javnih stavb, zdaj pripravlja dokumentacijo za sanacijo Prosvetnega doma in Zdravstvenega doma Brežice.

Rebalans proračuna občine za letos bistveno ne spreminja, je pa znižanje državnih sredstev občino prisililo v zmanjševanje sredstev na proračunskih postavk za približno 10 odstotkov. Dobra novica je, da ostajajo sredstva za investicije v enakem (44,6 odstotkov) oz. nekoliko višjem obsegu zaradi že omenjenih projektov, povečana so sredstva za pomoč občankam in občanom v primeru izrednih dogodkov in sredstva za zaposlitev preko javnih del.