reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

Novosti v brežiški porodnišnici

Piše: STA

Čas objave:
23.01.2019 12:56

Na ginekološko-porodnem oddelku Splošne bolnišnice Brežice so uporabi danes predali nadstandardni sobi. Brežiška bolnišnica in donatorji so za naložbo zbrali skupaj skoraj 50.000 evrov. Bolnišnica je lani prenovila tudi porodno sobo in jo na novo opremila, kupili so najsodobnejšo ultrazvočno napravo in za to skupaj odšteli dodatnih 85.000 evrov.

Direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar je povedala, da so obsežnejšo prenovo ginekološko-porodnega oddelka in nakup opreme zanj začeli predlani, nedavno pa so končali prenovo dveh prostorov tega oddelka in ju preuredili v nadstandardni porodniški sobi.

Preuredili so eno od bolniških sob in prostor za osebje, s čimer so pridobili eno enoposteljno in eno dvoposteljno sobo, ki si delita kopalnico, omenjeni sobi pa sta prvenstveno namenjeni pacientkam oz. porodnicam, ki želijo bivati v sobi same oz. s partnerjem.

V nadstandardni sobi je po njenih besedah možno izvesti tudi porod. Ker gre v takem primeru za nadstandardno storitev, pa jo je treba doplačati.

Direktorica je dodala, da si v brežiški bolnišnici, kjer so lani opravili 450 porodov, vsa leta prizadevajo za nakup nove opreme in prenovo bolnišničnih prostorov.

Glede kadrovske problematike je dejala, da imajo na omenjenem oddelku dovolj kadra, z zavarovalnico sklenjeni program pa lahko uresničijo v celoti. Pri neprekinjenem zagotavljanju zdravstvenega varstva si sicer pomagajo z zunanjimi izvajalci. Tudi celotna bolnišnica nima opaznejših kadrovskih težav, je pristavila.

Hribarjeva je tudi opozorila, da bo brežiška bolnišnica, ki naj bi po poslovnem načrtu lani poslovala z nekaj več kot 440.000 evrov izgube, poslovala bolje od načrtov, a še vedno z nekaj izgube.

Ocenila je, da jim največ težav pri poslovanju povzročajo dogovori s sindikati na ravni države, ki jim povečujejo stroške plač, ti pa potem niso vključeni v ceno zavarovalniško priznanih storitev. "To so glavni razlogi za naše negativno poslovanje v preteklih letih," je poudarila.

V brežiški bolnišnici je zaposlenih 355 ljudi, od teh 39 zdravnikov specialistov in 25 specializantov, ki so zvečine na kroženju v drugih ustanovah, je še dejala Hribarjeva.

Splošna bolnišnica Brežice sicer s svojimi storitvami oskrbuje približno 70.000 prebivalcev brežiške, krške in sevniške občine oz. Posavja, v njej zdravijo tudi del prebivalcev sosednjih območij.