Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

Avtobus Svet24.si

Zaspala na avtobusu, rešiti so jo morali gasilci

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

Ambrož in Nina Njena.si

Nina in Ambrož pokazala, kako se ljubita

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

Novice Brežice

AVDIO&FOTO: Brežiški svetniki potrdili delovna telesa in občinske nadzornike

Piše: STA

Čas objave:
05.02.2019 09:54

Brežiški svetniki so na včerajšnji seji pri obravnavi sestave delovnih teles in organov občine z dvotretjinsko večino podprli imenovanja predsednikov, namestnikov predsednikov in članov stalnih delovnih teles občinskega sveta ter članov občinskega nadzornega sveta. Glavnina opozicije, svetniki SMC in Levice, predlagane razdelitve mest ni podprla.

DSC_6868.JPG
Svetniki na seji v Brežicah
Foto: Občina Brežice

To je sicer občinski svetnik Igor Zorčič (SMC) zaradi neupoštevanja strank, ki niso del večine župana Ivana Molana (SDS), pa bi jim mesta v komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter v nadzornem svetu glede na izid volitev po njegovem šla, za STA napovedal pred sejo.

Po seji je dejal, da so svetniki SMC pri vseh imenovanjih glasovali proti, a jih je županova večina preglasovala. Uspeli so le s svojim predlogom, da o potrditvi občinskih nadzornikov glasujejo posamično, je dodal.

Kot je nadaljeval, pa županova večina s tem ni popravila "celotne zgodbe", ko opozicijskih strank, ki niso del dogovora šestih brežiških list oz. strank o konstruktivnem sodelovanju in so decembra lani med seboj izvolile komisijo za imenovanje, niso upoštevali.

DSC_6874.JPG
Svetniki na seji v Brežicah
Foto: Občina Brežice

Ker so omenjeno komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter občinski nadzorni svet sestavili brez vključitve članov SMC, ki je druga najmočnejša stranka brežiškega občinskega sveta, je Zorčič za STA napovedal razmislek o predlogu razširitve članstva določenih delovnih teles.

Ocenil je tudi, da je neupoštevanje opozicije pri sestavi občinskih odborov in organov v zadnjem obdobju problem postalo tudi drugje po državi in še pristavil, da bo zato potreben razmislek o "pobudi za spremembe na zakonski ravni".

Župan Molan je za STA potrdil, da so vsa delovna telesa in sestavo nadzornikov na ponedeljkovi seji potrdili z dvotretjinsko večino, pri čemer se je SMC odločila, da predlaganih predlogov ne bo podprla, in s tem napovedala, da "želi biti opozicija".

Dodal je, da so skušali pri sestavi občinskih delovnih teles oz. kjer in koliko se je dalo, proporcionalno upoštevati volilni izid. "Vedno pa bi našli člana, ki komu ne bi bil po godu," je še menil Molan.

Županova SDS ima sicer v brežiškem občinskem svetu devet občinskih svetnikov, SMC šest, SD štiri, tri svetnike ima lista Sonce, po dva svetnika imajo lista Ljudje za ljudi, stranke Levica in DeSUS, po enega pa SLS in stranka Rok.

Župan Ivan Molan o 2. seji občinskega sveta