Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

pretep Ekipa24.si

Hud pretep košarkaric! Kriki so doneli in pesti ...

blaž-kričej-režek Njena.si

Blažev pogled na tri noči z dekleti vas bo ...

ronaldo (2) Ekipa24.si

Tu je vsa resnica! Ronaldo po tekmi užaljeno ...

Novice Ljubljana

Brezplačni prevoz na klic s Klinko Kavalirjem

Piše: STA

Čas objave:
04.07.2021 09:10

Z julijem bo na območju Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana in ljubljanskega onkološkega inštituta možen brezplačni prevoz na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir. Prevoz bo namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (Mol).

Posamezniki, ki bodo potrebovali prevoz s Klinko Kavalirjem, ga bodo lahko poklicali na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30. Prevoz bo možen med poljubnima točkama znotraj območja ljubljanskega kliničnega centra in onkološkega inštituta. Ob vikendih in praznikih Klinko Kavalir ne bo vozil, so sporočili z Mola.

Uporabniki se bodo lahko od doma na pot podali z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom in izstopili na katerem od postajališč v bližini. Od tam jih bo Kavalir brezplačno popeljal do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke, so navedli na Molu.Enako bo veljalo za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili. Tem z Mola priporočajo parkiranje na P+R parkiriščih Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice, od koder se lahko do kliničnega centra ali onkološkega inštituta pripeljejo z mestnimi avtobusi. Parkirajo lahko tudi na parkiriščih v bližini, so zapisali na ljubljanski občini.

V času izvajanja bo pilotni projekt prevoza na klic sofinanciran iz evropskih sredstev projekta Tribute, ki stremi k izboljšanju storitev mestnega transporta glede na potrebe ljudi, so še dodali.