strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Borut Pahor Odkrito.si

Borut Pahor - Vse pod kontrolo!

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

Novice Trebnje

Budnice tudi iz zvočnikov gasilskih vozil

Piše: Gasilska zveza Trebnje

Čas objave:
02.05.2020 09:53

Tudi na območju Gasilske zveze Trebnje, ki pokriva 28 prostovoljnih gasilskih društev v štirih občinah bivše enovite občine, se jih je nekaj vključilo v izvedbo budnice preko zvočnikov gasilskih vozil.

V deževno jutro 1. maja, so nas prebudile budnice ne samo iz radijskih valov, ampak so se nekatera prostovoljna gasilska društva povezala z lokalno godbo na osnovi pobude Zveze slovenskih godb in podpore Gasilske zveze Slovenije, ki so v sozvočju pripravili tudi skupna navodila, ki so jih prejele vse gasilske zveze v Sloveniji in preko njih tudi vsa prostovoljna gasilska društva ter tako izvajali prvomajsko budnico.

V izvedbo malo drugačne budnice na praznični dan so se vključila tudi nekatera gasilska društva trebanjske gasilske zveze: Dobrnič, Občine, Račje selo, Trebnje, Veliki Gaber. Preko zvočnikov gasilskih vozil so odmevale koračnice v izvedbi Občinskega pihalnega orkestra Trebnje, v Občini Mokronog-Trebelno so skladbam omenjene godbe dodali še županovo čestitko, kar je v času od 6. ure dalje 5 prostovoljnih gasilskih društev te občine predvajalo iz zvočnikov gasilskih vozil, vsako po svojem požarnem območju.

Zelo lepa gesta in prispevek k prazniku, ki je v tem času mnogo več vredna, kot v času pred korono.