kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Mokronog Trebelno

Čebelarsko društvo Trebelno-Mokronog prejelo učni čebelnjak

Piše: Občina Mokronog Trebelno

Čas objave:
13.03.2021 11:41

Družbeno odgovorni projekt #PRVAčebela, v sklopu katerega se drugo leto zapored uspešno povezujeta Čebelarska zveza Slovenije in PRVA osebna zavarovalnica, približuje čebelarstvo mlajšim generacijam.

Za spodbudo osnovnošolcem pri učenju o čebelah so štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na osnovnih šolah, podarili in postavili tipizirane učne čebelnjake s čebeljimi panji in čebeljimi družinami, med prejemniki učnega čebelnjaka so čebelarsko društvo Kočevje, čebelarsko društvo Laško, čebelarsko društvo Trebelno Mokronog in čebelarsko društvo Kobilje-Dobrovnik.

"Čebelja družina je ena velika skupnost, ki nas uči, da samo s skupnimi močmi, povezovalno, s skrbjo drug za drugega in z jasno opredeljeno vlogo in odgovornostjo vsakega posameznika, lahko damo našemu planetu možnost preživetja. Ni pomembna velikost, bogastvo – bistvo je v skupnosti, v povezovanju in sodelovanju. In prihodnost vsake lokalne skupnosti je, če se število mladih čebelarjev množi, zato smo ponosni na trud in delo vsakega člana Čebelarskega društva Trebelno-Mokronog, OŠ Mokronog, ki z čebelarskim krožkom nagovarja mlade ter vseh posameznikov, ki z nakupom lokalnih izdelkov podpirajo tako čebele kot čebelarje, " je dejal župan Anton Maver.