Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice

Čebele nas povezujejo

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
20.05.2022 06:00

V veterinarski ambulanti A+VET skrbijo za dobrobit čebel skozi celo leto in z veseljem se 20. maja spomnijo na njihov praznik - svetovni dan čebel. Tako kot čebele, ki letajo s cveta na cvet in se med seboj povezujejo, sodelujejo, so se tudi v A+VET povezali s Šolskim centrom Novo mesto (ŠCNM), Srednjo gradbeno, lesarsko, in vzgojiteljsko šolo.

Njihov namen je, da ozaveščajo ljudi o pomenu, življenju ter bivanju čebel in nenazadnje, da nam čebele dajejo hrano in oprašujejo rastline.

V veterinarski ambulanti A+VET so organizirali otroško delavnico, ki je bila vsa v znamenju čebel. V ta namen so dijaki 2. letnika lesne šole z mentorjem vestno in natančno izdelali lesene satnice, otroci pa so na ličnice z velikim veseljem naslikali zanimive motive, ki so povezani z življenjem čebel. Ličnice z motivi so namestili na satnice in jih razstavili v ambulanti A+VET, kjer krasijo prostor, obenem pa poglobijo naše razmišljanje o pomenu čebel.

A+VET se iskreno zahvaljuje Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, ki je z veseljem pristopila k njihovemu projektu, podjetju Medex za medene sladkosti in seveda vsem otrokom, ki so s svojimi likovnimi veščinami ustvarili čudovite končne izdelke.