Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Cenejši vrtec v Metliki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.03.2013 12:18

Metliški svetniki so na včerajšnji seji sprejeli sklep, s katerim se z današnjim dnem ekonomska cena vrtca znižuje za 5,72 odstotkov.

 Na občini Metlika je včeraj potekala 15. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. Dnevni red je obsegal 12 točk.

Člani občinskega sveta so v prvi obravnavi sprejeli Odlok o občinskem prostorskem načrtu občine Metlika ter Odlok o programu opremljanja in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje občine Metlika.

Seznanili so se z osnutkom Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode v občini Metlika ter z osnutkom Pravilnika o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev za namen nakupa in vgradnje malih čistilnih naprav v občini Metlika. Oba predloga sta na vpogled na spletni strani Občine Metlika www.metlika.si in nanju lahko občani do 28. marca 2013 podajo svoje pripombe in mnenja.

Med drugim sta bila sprejeta Pravilnik o pomoči pri kritju pogrebnih stroškov ter sklep o določitvi cen vzgojno varstvenih programov. S 1. marcem 2013 bo tako ekonomska cena programa vrtca nižja, kot do sedaj. Za celodnevni program prvega starostnega obdobja bo znašala 427,42 EUR, za celodnevni program drugega starostnega obodbja pa 311,28 EUR. V povprečju bo cena nižja za 5,72 %.


Člani občinskega sveta so obravnavali dve premoženjsko pravni zadevi in jih tudi soglasno sprejeli.

Pri kadrovskih zadevah so obravnavali eno zadevo, in sicer so za članico sveta zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto, kot predstavnico ustanovitelja, imenovali Ireno Krajačič.

Ob koncu so člani občinskega sveta podali še nekaj pobud in postavili nekaj vprašanj, na katere bodo dobili odgovore do naslednje seje.