Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Ljubljana

Cerkve 4. maja odpirajo vrata

Piše: STA

Čas objave:
28.04.2020 17:46

V ponedeljek se bodo znova odprla vrata slovenskih cerkva za udeležbo vernikov pri mašah in drugih bogoslužjih, ki so bila ustavljena zaradi epidemije novega koronavirusa, so sporočili iz Slovenske škofovske konference (SŠK). Ob tem bodo skladno s pravili v času epidemije veljali zaščitni ukrepi.

Pogoji za udeležbo vernikov pri maši bodo, kot so zapisali pri SŠK, razkuževanje rok pred vstopom v cerkev ter nošnja zaščitne maske. Ni pa SŠK v sporočilu za javnost navedla najmanjše predpisane razdalje med verniki.

Za namen odprtja cerkva bodo sicer škofje v četrtek izdali posebna navodila, v katerih bodo zapisana določila za prejem zakramentov, kot so sveta spoved, krst, poroka in bolniško maziljenje.

Vlada in pristojna strokovna svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje za zdaj še nista uskladili odgovora na potezo SŠK, je za STA povedala vodja omenjene skupine Bojana Beović.

Do odprtja cerkva prihaja v času postopnega rahljanja ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa, v katerega pa cerkve in dejavnosti v njih zaradi še vedno veljavnega odloka o prepovedi zbiranja še niso bile zajete.

S 4. majem se sicer v Sloveniji odpirajo frizerski in kozmetični saloni, v zadnjem tednu pa so vrata med drugim znova odprle trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice, vulkanizerske in nekatere servisne delavnice ter avtopralnice.