Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Škocjan

Cesta skozi Dobravo čaka na ureditev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2017 07:27

V občini Škocjan si želijo pločnika in širše ceste skozi Dobravo.

Cesta skozi Dobravo v občini Škocjan je za tovorna vozila preozka, kar se je pokazalo že večkrat. Nazadnje je bilo to 5. oktobra letos, ko je tovornjak pristal v obcestnem jarku, poročajo v oktobrski številki škocjanskega občinskega glasila Naši koraki. Takrat je k sreči nastala le materialna škoda, lahko pa bi bile posledice tovrstne nesreče precej večje. Prav to cesto namreč uporabljajo tudi številni pešci, med njimi tudi šolarji, ki dnevno pešačijo do avtobusne postaje.

Že nekaj let si vaščani, predvsem pa člani vaškega odbora (VO) Dobrava prizadevajo, da bi se občina lotila ureditve poti skozi vas. Vaščani za potrebe pločnika občini Škocjan podarili blizu 1 hektar zemljišča, kar se v današnjih časih ne dogaja ravno pogosto. Zaradi potreb po večjih površinah, pa je občina nekatera zemljišča še odkupila. Zdaj občani pričakujejo hitro rešitev, ki bo omogočila varno pot pešcem, predvsem šolarjem.

Po besedah župana Jožeta Kaplerja si občina Škocjan zdaj prizadeva, da s pomočjo DRSC-ja ta projekt izpelje čim prej. Tako je bil konec septembra letos podpisan sporazum o sofinanciranju med Občino Škocjan in Ministrstvom za infrastrukturo RS. S tem podpisom so se uresničitvi projekta močno približali. Kdaj bo prišlo do realizacije, pa je odvisno tudi od tega, kako hitri bodo birokratski mlini.