Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

sandi-hribernik Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sandi o kritikah, ki jih je...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Radeče

Cesta Zidani Most Radeče je zaprta

Piše: STA

Čas objave:
07.11.2021 08:36

Gradbena dela rekonstrukcije glavne ceste Zidani Most-Radeče, ki obsegajo več podpornih konstrukcij ter prepustov, se približujejo zaključni fazi. Potrebna je izvedba zaključnega sloja asfalta, za kar so cesto danes popolnoma zaprli. Zapora bo predvidoma trajala do 16. ure.

V času popolne zapore promet poteka po obvozu, in sicer Zidani Most-Celje-Šentjur-Planina pri Sevnici-Sevnica-Radeče in obratno. Za stanovalce na območju kraja Zalipno je urejen dostop iz smeri Zidanega Mosta, za stanovalce pri "Železnem mostu" v Radečah pa je dostop urejen iz smeri Radeč.

Radeče Zidani most
Asfaltiranje ceste
P.B.

Rekonstrukcija glavne ceste Zidani Most-Radeče je stekla junija lani in se izvaja na 1,2 kilometra dolgem odseku, kjer je obstoječa cesta umeščena med železniško progo in reko Savo. Dela, ki potekajo v več fazah, so vredna 5,5 milijona evrov in so zahtevna.

Ceste namreč na desno stran, kjer poteka železniška trasa, ni bilo možno širiti, zato je edina preostala možnost utrjevanje cestišča na levi strani. Širitev glavne ceste proti Savi je pomenila izvedbo podpornih konstrukcij oz. pilotne stene ter armiranobetonske zidove, izgradnjo treh prepustov, ureditev odvodnjavanja ter prometne opreme in signalizacije.