atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mokronog

Cestni preboj Radna vas pri Trebelnem zaprt, vnovični promet predvidoma v mesecu dni

Piše: STA

Čas objave:
31.01.2023 11:45

Oktobra lani začasno odprt cestni preboj Radna vas, ki je prebivalcem Občine Trebelno - Mokronog omogočil hitrejši dostop do dolenjske avtoceste, so morali zaradi neizdanega uporabnega dovoljenja nedavno zapreti. Občina za rešitev stanja že ukrepa, župan Franc Glušič vnovično odprtje tega lokalnega odseka pričakuje v predvidoma mesecu dni.

Občina je sledila opozorilu gradbenega inšpektorja, ki je zahteval takojšnje zaprtje tega cestnega odseka, je za STA potrdil Glušič.

Gre sicer za problem, podedovan od prejšnjega občinskega vodstva. Občina, ki je imela s tem projektom do zdaj približno 450.000 evrov stroškov, pa si lahko obeta še dodatne stroške. Kakšni bodo, sicer še ne vedo, je dodal župan.

Omenjeno traso, kjer dela še niso povsem končali, je po njegovih besedah prejšnji pregledal geomehanik, ki je ocenil, da je zaradi možnega plazu ogrožena tudi bližnja gornja cesta.

"Zato so nemudoma pripravili elaborat za obvoz in ga uredili po okoliških vaseh, skupaj s projektantom in nadzornikom projekta pa že pripravljajo dokumentacijo za vložitev vloge za pridobitev delnega uporabnega dovoljenja," je povedal župan.


Izvajalec se bo hkrati lotil še potrebnih del, ob cestnem preboju Radna vas pa bodo uredili tudi zemeljske varovalne nasipe in varovalne mrežne ograje. Urediti morajo še prometno signalizacijo in elemente za umirjanje prometa v Radni vasi, je navedel župan.

Terenska dela so stekla danes. Varovalne ukrepe nameravajo izvesti v tednu dni. Prihodnji teden pričakujejo potrebno projektno dokumentacijo in geodetski posnetek, ko bo vse navedeno nared, pa bo šlo le še za čas, ki ga bo upravna enota potrebovala za postopek izdaje omenjenega dovoljenja, je ocenil Glušič.

O cestnem preboju v Radni vasi oz. tem približno polkilometrskem lokalnem cestnem odseku so se sicer v Občini Mokronog-Trebelno začeli pogovarjati že ob njeni ustanovitvi pred približno 16 leti.

Občina je želela z njim doseči boljšo in lažjo dostopnost Raduljske doline in tamkajšnjih vasi, v obratni smeri pa izboljšati cestno povezavo Raduljske doline z avtocestnim priključkom Trebnje vzhod in priključkom regionalne ceste v Poljanah.

Pri tem je njeno prejšnje vodstvo računalo, da bo stroške gradnje pokrilo s prodajo izkopanega materiala, a se to tako ni povsem izšlo, je še pojasnil novi župan Občine Mokronog-Trebelno Glušič.