požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Straža

Cesto morajo končati do 5. decembra

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 12:57

Rekonstrukcija ceste Straža - Novo mesto v Jurki vasi je bila predvidena do konec leta. Zaradi odtekanja denarja s strani države morata družbi DRSC in DRI z rekonstrucijo zaključiti najkasneje do 5. decembra.

Občina Straža to jesen zaključuje s kar nekaj projekti, med drugim tudi z izgradnjo vodovoda Podgora – Nova gora, ki bo s pitno vodo oskrboval 144 uporabnikov. Gre za projekt vreden 837 tisoč evrov, ki ga je v višini 85 odstotkov sofinancirala Evropska unija, Evropski sklad za regionalni razvoj, v okviru Regionalnega razvojnega programa JV Slovenije za področje izboljšanja komunalne opremljenosti – razvoj regij, preostanek pa občina Straža.

Novi vodovod je priključen na vodohram Dolenja Straža, ki se napaja iz zajetja Jezero v Družinski vasi. Z izgradnjo vodovoda Podgora – Nova gora bo mogoča spojitev obstoječega vodovodnega sistema z vodovodnim sistemom mestne občine Novo mesto, s čimer bodo pridobili še drugo rezervno povezavo s sistemom pitne vode iz novomeške občine, kar bo pomenilo stabilnejšo oskrbo z vodo v primeru okvar.

Skupno je tako v straški občini zgrajenih 36 km javnega vodovoda. Brez vode je le še nekaj gospodinjstev na obrobju nekaterih vasi. V Straži pa v sodelovanju z novomeško občino pripravljajo projekt za izgradnjo višinskega vodovoda na Ljubnu. V sodelovanju z mestno občino Novo mesto v Straži pripravljajo tudi projekt za izgradnjo višinskega vodovoda na Ljubnu, so še navedli v straški občini.

Sicer pa v občini obnavljajo tudi cesto Straža – Novo mesto, v Jurki vasi. Po besedah župana Alojza Knaflja je občina svoj delež pri obnovi cesti že opravila, zdaj je na potezi država, da zaključi projekt. Knafelj pravi da je občina v sklopu prve in druge etape zgradila kanalizacijsko omrežje, zamenjali so vodovodne priključke in napeljali glavni vod. Nekje predvidoma do 5. decembra pa naj bi z deli tudi zaključili.

Pogovor z županom občine Straža Alojzom Knafljem