laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

aligator Svet24.si

FOTO: Njegove dele telesa našli v aligatorjevem ...

lekarna Svet24.si

Bomo res spet plačevali več, dobili pa manj?

ženska Dobra karma

7 osupljivo hitrih in lahkih vaj do občutkov ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

kmetija-2019 Njena.si

Epska bitka moči: Sara dokazala, da je prava ...

Novice Novo mesto

Danes čistilna akcija Očistimo sosesko

Piše: Mestna občina Novo mesto

Čas objave:
23.03.2019 07:02

V krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto bo na današnjo soboto tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko. Udeležila se je bo večina novomeških krajevnih skupnosti z namenom, da tudi letos poskrbijo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, občani pa s skupnimi močmi in druženjem pripomorejo k urejeni okolici.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni se bo v krajevni skupnosti Drska pridružil čistilni akciji Očistimo sosesko 2019, ki bo danes potekala po večini novomeških krajevnih skupnosti.

Zainteresirani občani, ki jim je mar za čisto in urejeno okolje, se bodo zbrali  ob 9. uri  na Drski, pri Čolnarni in na ostalih lokacijah po Novem mestu. 

Krajani se lahko akciji pridružijo v sklopu krajevnih skupnosti, kjer dobijo tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja posamezne krajevne skupnosti. Komunala Novo mesto bo tako kot lani zagotovila vrečke in rokavice, ki so za prevzem na voljo v skladišču Komunale (Podbevškova 12).

Pobrane odpadke lahko odlagajo v obstoječe kontejnerje, ki bodo izpraznjeni ob rednem odvozu. V primeru večjih količin odpadkov bo za odvoz poskrbela organizirana dežurna služba.