nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Brez opisa

Čistilne akcije v Sevnici ta konec tedna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.04.2016 14:34

Namen vseslovenskih spomladanskih čistilnih akcij je urejati okolje, da bo privlačno za prebivalce in obiskovalce Slovenije, pripomoči k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja.

Dejavnosti, ki so hkrati tudi uvod v projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna, so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, podeželja, nabrežij potokov, jezer, rek in morja, gozdnega prostora, okolice prometnih poti.

Kot vsako leto čistilne akcije na območju sevniške občine organizirano potekajo tudi to pomlad, in sicer ta konec tedna, 1. in 2. aprila. Akcije bodo izvajali številna društva, krajevne skupnosti, javni zavodi, druge organizacije in posamezniki. Osrednji koordinator čistilnih akcij je Turistična zveza občine Sevnica v sodelovanju z Občino Sevnica, javnim zavodom KŠTM Sevnica in javnim podjetjem Komunala d.o.o. Sevnica, ki bo med akcijo po izvedenih predhodnih dogovorih z lokalnimi koordinatorji poskrbela za brezplačen odvoz mešanih odpadkov.

Ustaljen način oddaje kosovnih odpadkov iz gospodinjstev v sodelovanju s Komunalo Sevnica sicer teče tudi skozi vse leto. Kosovni odpadki že po svoji velikosti ne sodijo v zabojnike za mešane odpadke. Vsako gospodinjstvo lahko enkrat letno s posebno naročilnico naroči na Komunali Sevnica brezplačni individualni kosovni odvoz v količini dveh kubičnih metrov. Naročilnica je dostopna na spletni strani podjetja www.komunala-sevnica.si, ali jo Komunala Sevnica pošlje tudi po pošti na naslov gospodinjstva. Kosovne odpadke lahko vsako gospodinjstvo, ki plačuje storitve ravnanja z odpadki v občini Sevnica, dostavlja brezplačno vse leto tudi na Zbirni center za odpadke Sevnica na Savski cesti, v odpiralnem času objekta.

Možnost zakupa vrtov na Hrastih

Občina Sevnica je z namenom zagotovitve vrtov na javnih površinah pristopila k ureditvi območja na Hrastih pri križišču za sveti Rok v skupni površini 3000 kvadratnih metrov. Območje je v teh dneh v fazi priprave ustreznega terena, postavljena bo ograja. Objavljen je javni poziv za oddajo vrtov v zakup, in sicer bo zainteresiranim na razpolago 50 vrtov velikosti od 30 do 90 kvadratnih metrov.

Poziv je odprt do 15. aprila, vloga pa je skupaj z razpisno dokumentacijo in informacijami dostopna na spletni strani Občine Sevnica oziroma v pisarni splošne službe. Letna zakupnina za vrt bo določena na podlagi Odloka o občinskih taksah in prihodkih iz naslova uporabe javnih površin ter drugih nepremičnin v lasti Občine Sevnica. Z najemnikom bo sklenjena pogodba za obdobje od 1. maja letos do konca leta 2017. Na osnovi sklenjenih pogodb bo izdelana evidenca uporabnikov vrtov.

26. občinski otroški parlament občin Sevnica in Radeče

Mladi parlamentarci osnovnih šol sevniške in radeške občine so se v torek zbrali na zasedanju občinskega otroškega parlamenta. Organizacijske niti skupnega občinskega parlamenta, ki je kot seje sevniškega občinskega sveta potekal v konferenčni dvorani Gradu Sevnica, je letos prevzela Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Krško.

Skupno 29 učencev iz OŠ Ane Gale Sevnica, OŠ Blanca, OŠ Boštanj, OŠ Krmelj, OŠ Milana Majcna Šentjanž, OŠ Sava Kladnika Sevnica, OŠ Tržišče in Osnovne šole Marjana Nemca Radeče je razpravljalo v treh skupinah. Prva je obravnavala pasti socialnih omrežij in vprašanje zaupanja v komunikaciji, druga je razpravljala o načinih in vsebinah preživljanja prostega časa mladostnikov in o vprašanju uporabe računalnika za šolo oziroma zabavo, tretja pa na teme odzivanja odraslih na obnašanje mladostnika, svet odraslih skozi oči mladostnika in samopodobo. Skupine so nato oblikovale in predstavile zaključke v skupni razpravi.

Sodelujoči so v zaključku z glasovanjem odločili, da bo sevniško in radeško občino na državnem parlamentu, ki bo 11. aprila v Ljubljani, zastopala Tinkara Jene iz Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica. Udeležence parlamenta so pozdravili in nagovorili tudi predsednik Zveze prijateljev mladine Krško Vinko Hostar ter oba župana, radeški Tomaž Režun in sevniški Srečko Ocvirk.

Skupščina Gasilske zveze Sevnica nocoj v Krmelju

Na 61. skupščini se bodo nocoj v Krmelju zbrali člani Gasilske zveze Sevnica. Krovna zveza povezuje 15 gasilskih društev, predstavlja temelj delovanja Civilne zaščite ter je strokovni usmerjevalec gasilcev in društev. Strokovnega znanja in usposobljenosti ne nudi le pri varstvu pred požari, temveč tudi pri drugih oblikah nesreč. Poleg potrditve vsebinskih poročil oziroma programa dela bo na dnevnem redu tudi podelitev priznanj, odlikovanj in napredovanj. Med gosti bo navzoče pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk.

Sofinanciranje dejavnosti društev z območja KS Sevnica

Krajevna skupnost Sevnica je objavila »Javni razpis za sofinanciranje dejavnosti društev, ki so registrirana in delujejo na območju Krajevne skupnosti Sevnica za leto 2016«. Prijavo na razpis je potrebno oddati osebno ali po pošti do 20. aprila na naslov Krajevne skupnosti Sevnica, Naselje heroja Maroka 24, 8290 Sevnica. Podobnosti razpisa, navodila za prijavo in vloga so na povezavi www.obcina-sevnica.si/krajevne-skupnosti/sevnica.

Cvetka Jazbec, predsednica Turistične zveze Občine Sevnica, o čistilni akciji


Cvetka Jazbec, predsednica Turistične zveze Občine Sevnica, o aktivnostih po zaključku čistilne akci