1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

Clio se vrača v Revoz

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2016 14:24

V novomeškem Revozu, kjer so od leta 1993 do lani že izdelovali Renaultov avtomobilski model clio, bodo februarja prihodnje leto začeli izdelovati njegovo izpeljanko clio 4. Naložbena dela za njeno proizvodnjo se bodo začela takoj, novi projekt pa med drugim prinaša možnost novega zaposlovanja, so danes sporočili iz omenjene tovarne.

V Revozu so zapisali, da novi projekt poleg novih naložb prinaša številne nove možnosti, med katerimi so navedli možnost boljše zapolnitve proizvodnih zmogljivosti, možnost doseganja višje učinkovitosti proizvodnje in možnost novega zaposlovanja. Dodali so, da gre za dobro novico, ki jih je razveselila.

Začetek proizvodnje clia 4 v Novem mestu je sicer predviden od februarja prihodnje leto, nova dodelitev pa ne bo vplivala na njegovo proizvodnjo v tovarnah Flins v Franciji in turški Bursi. Hkrati so poudarili, da se clio vrača v Revoz zaradi prodajnega uspeha.

Prodaja clia 4 namreč raste iz leta v leto, hkrati pa gre za enega redkih avtomobilskih modelov, ki izstopa iz običajnih okvirov življenjskega cikla posameznega vozila. Renault je sicer lani oz. v četrtem letu njegove proizvodnje prodal 409.000 cliov 4, kar je osem odstotkov več kot predlani.

Renaultovo odločitev za dodatno proizvodnjo omenjenega modela v Novem mestu so v Revozu pojasnili s tem, da v tovarni v Flinsu, ki proizvaja clio 4 in avtomobilski model zoe, hkrati pa se tam pripravljajo na začetek proizvodnje nissana micra, izdelave clia 4 ne morejo okrepiti.

Tega ne zmorejo niti v Bursi, kjer pri proizvodnji clia, clia grandtour in fluencea že obratujejo v treh izmenah, so povedali.

K odločitvi za novomeško tovarno so prispevali tudi njena usposobljenost, visoka kakovost in razpoložljive proizvodne zmogljivosti, je za Radio Krka povedala vodja Revozove službe za odnose z javnostmi Nevenka Bašek Zildžovič.

Renaultov model clio so v Revozu prenehali izdelovati konec aprila lani, skupaj pa so izdelali skoraj poldrugi milijon njegovih inačic clio II. V Revozu so ob koncu leta zaposlovali 2100 ljudi.

NEVENKA BAŠEK ZILDŽOVIČ o vrnitvi Clia v Revoz