nika kovač, 8. marec1 Svet24.si

8. marec zapravil preveč, sedaj prosijo za denar

Princ Harry Svet24.si

Princ Harry imel afero

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

ljudmila novak m24 Reporter.si

Ljudmila Novak namignila Janezu Janši: »Janez, ...

ronaldo (2) Ekipa24.si

Fifa razblinila vse dvome o zadetku Ronalda: Ali ...

manja-šernek Njena.si

Manja po šovu o največjem TV škandalu v ...

doncic dallas (3) Ekipa24.si

Veliki derbi in Ronaldo istočasno na televiziji? ...

Novice Novo mesto

Covid situacija v novomeški bolnišnici se izboljšuje

Piše: R.K.

Čas objave:
04.05.2021 09:47

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 36 covid bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku.

Približno tri tedne, je število hospitaliziranih doseglo nek plato in se bistveno ne spreminja, je pa opažen trend manjše umrljivosti, kar pripisujejo cepljenju in prekuženosti tistih najbolj ogroženih, posebej tistih, ki so na začetku k njim prihajali iz DSO-jev.

V obdobju od januarja do aprila letos je v novomeški bolnišnici umrlo vsega skupaj 268 pacientov, pri čemer je bilo 83 oziroma 31 odstotkov  covid smrti. Povprečna starost umrlih covid pacientov je bila 81 let. V tem obdobju je bil za
covidom zdravljen 501 bolnik, tako da umrlih 83 predstavlja 17 odstotkov  vseh covid bolnikov, ki so bili zdravljeni v bolnišnici.

V obdobju od marca do aprila letos, pa je situacija na srečo boljša. V Splošni bolnišnici Novo mesto je vsega skupaj umrlo 117 pacientov, od vseh smrti je bilo 12 oziroma 10 odstotkov za covidom. Povprečna starost covid umrlih v bolnišnici je bila 82 let. V tem obdobju je bil zdravljenih 155 bolnikov na covid oddelkih, in teh 12 umrlih tako predstavlja 7 odstotkov vseh zdravljenih covidbolnikov.

Kmalu bo dostopnega še več cepiva, zato upajo, da se bo situacija izboljševala. Vsi tisti, ki imate kakršnakoli vprašanja v povezavi s cepljenjem, se obrnite na vašega osebnega zdravnika in se poslužujte kredibilnih virov informacij. Le tako bomo lahko bolj sproščeno zaživeli že v poletnih mesecih, še sporočajo iz bolnišnice.