uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

chrissy teigen1 Svet24.si

VIDEO: Z zmanjšanimi je valjala

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

morje, hladna voda Svet24.si

Vrhove Kamniško Savinjskih Alp pobelilo, to pa se...

20190830-00956582 Necenzurirano

Kaj zahtevajo Madžari, da vzamejo Planet TV

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

Novice Sevnica

Odnos črke z ilustracijo in obratno

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
30.06.2020 09:12

JSKD, Območna izpostava Sevnica in Zveza kulturnih društev Sevnica razpisujeta likovno delavnico Črkarija z ilustracijo, pod mentorstvom ilustratorja Petra Škerla, ki bo v četrtek, 23. julija in v petek 24. julija, od 16. do 19. ure, v Sevnici.

Za ilustracijo se pojmuje vsako delo upodabljajoče umetnosti, ki se s svojim motivom opira na literarno podlago. Bistvo ilustracije je v povezanosti z vsebino, ki jo sporočajo besede. Ilustracija je opora besedilu in hkrati tudi samostojna pripoved. Tehnika ilustracije je prilagojena zgodbi in osebnemu navdihu, največkrat pa gre za mešano tehniko – kombinacijo risbe in slike, ki je sorazmerna večplastnosti samih zgodb.

Ilustracija Petra Škerla.jpg
Ilustracija Petra Škerla
Foto: fb

Na delavnici bodo udeleženci spoznali osnove ilustracije, njene različne kombinacije in tehnike, kadriranje motiva in zaključno postavitev. Poudarek programa je na odnosu črke z ilustracijo in obratno. Izbor teme bo določen na sami delavnici.

Predznanje ni potrebno, dobrodošla je le dobra volja in želja po likovnem izražanju. Za delavnico je razpisanih 10 prostih mest. Rok za prijavo je 17. julij, spletna prijavnica je pa dostopna na Facebook profilu JSKD, Območna izpostava Sevnica.