Urška Klakočar Zupančič Svet24.si

FOTO: V tej obleki je Urška Klakočar Zupančič ...

volodimir zelenski Svet24.si

Zelenski vrača udarec Kissingerju

nkbm_bobo Necenzurirano

Povezave z Rusi ogrožajo madžarski prevzem Nove ...

tonin tank blato Reporter.si

Tonin zmanjšuje slovenske kontingente v mirovnih ...

bojkic 1 Ekipa24.si

Grozljivo! Član slovenskega prvoligaša brutalno ...

Mija in Lovro Njena.si

Ljubezen po domače: Po konfliktu se imata še ...

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Črnomaljsko središče bodo razbremenili parkiranja

Piše: STA

Čas objave:
11.02.2020 07:02

Črnomaljska občina se namerava problema nezadostnih avtomobilskih parkirišč v mestnem jedru lotiti z gradnjo brvi, ki bo omogočila krajšo povezavo z območjem Majer, kjer je na voljo dovolj primernih zemljišč. Projekt naj bi stekel oktobra, vsa potrebna približno 110.000 evrov vredna dokumentacija naj bi bila nared prihodnje leto.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je na nedavni novinarski konferenci povedal, da bo brv, ki bo Lahinjo prečila na ravni Majerja, povezala tudi dve do zdaj slabo povezani mestni območji, hkrati bo prispevala ureditvi prometa v mestnem jedru.

Pripravo potrebne dokumentacije in celoten projekt bo pokrila občina. Koliko bo naložba stala, pa še niso ovrednotili. Denar zanjo si sicer obetajo od prodaje propadajoče vojašnice na Majerju, projekt pa naj bi končali do konca leta 2022, je napovedal župan.

Za gradnjo omenjeni brvi in pridobitev gradbenega dovoljenja sicer še pripravljajo potrebno dokumentacijo, pred gradnjo pa bodo morali izvesti arheološko preiskavo terena in druga pripravljalna dela.

Občina pripravlja tudi javno naročilo za izbiro izvajalca in hkrati spremembe ter dopolnitve prostorskih aktov, ki urejata območji mestnega jedra in Majerja.

Avtomobilskih parkirnih prostorov je sicer v središču Črnomlja premalo. Ker se je njihovo število zadnja leta še dodatno zmanjšalo, pa se je kot najhitrejša in najučinkovitejša možna rešitev pokazala gradnja parkirišč na Majerju, je pojasnil župan.

Tamkajšnja parkirišča naj bi bila brezplačna. Brv naj bi bila široka tri do štiri metre in zgrajena na ravni obeh zemljišč, je še napovedal Kavšek.

Župan Andrej Kavšek o brvi na Majer