finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

Vlado Kreslin Odkrito.si

Vlado Kreslin je moral skočiti skozi okno!

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Črnomaljsko središče bodo razbremenili parkiranja

Piše: STA

Čas objave:
11.02.2020 07:02

Črnomaljska občina se namerava problema nezadostnih avtomobilskih parkirišč v mestnem jedru lotiti z gradnjo brvi, ki bo omogočila krajšo povezavo z območjem Majer, kjer je na voljo dovolj primernih zemljišč. Projekt naj bi stekel oktobra, vsa potrebna približno 110.000 evrov vredna dokumentacija naj bi bila nared prihodnje leto.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je na nedavni novinarski konferenci povedal, da bo brv, ki bo Lahinjo prečila na ravni Majerja, povezala tudi dve do zdaj slabo povezani mestni območji, hkrati bo prispevala ureditvi prometa v mestnem jedru.

Pripravo potrebne dokumentacije in celoten projekt bo pokrila občina. Koliko bo naložba stala, pa še niso ovrednotili. Denar zanjo si sicer obetajo od prodaje propadajoče vojašnice na Majerju, projekt pa naj bi končali do konca leta 2022, je napovedal župan.

Za gradnjo omenjeni brvi in pridobitev gradbenega dovoljenja sicer še pripravljajo potrebno dokumentacijo, pred gradnjo pa bodo morali izvesti arheološko preiskavo terena in druga pripravljalna dela.

Občina pripravlja tudi javno naročilo za izbiro izvajalca in hkrati spremembe ter dopolnitve prostorskih aktov, ki urejata območji mestnega jedra in Majerja.

Avtomobilskih parkirnih prostorov je sicer v središču Črnomlja premalo. Ker se je njihovo število zadnja leta še dodatno zmanjšalo, pa se je kot najhitrejša in najučinkovitejša možna rešitev pokazala gradnja parkirišč na Majerju, je pojasnil župan.

Tamkajšnja parkirišča naj bi bila brezplačna. Brv naj bi bila široka tri do štiri metre in zgrajena na ravni obeh zemljišč, je še napovedal Kavšek.

Župan Andrej Kavšek o brvi na Majer