reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

Črnomelj - Županova izjava za javnost glede zadnjih ukrepov v povezavi s koronavirusom

Piše: Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek

Čas objave:
10.04.2020 14:53

"Kakor že običajno se obračam na vas s kratkim poročilom o delu in aktivnostih v teh časih epidemije koronavirusa v Sloveniji. Če pogledamo statistične podatke je pri nas število zabeleženih 6 primerov okužbe, kar je enako kot prejšnji teden.

Tudi na slovenskem nivoju se številke nekako umirjajo tako, da lahko ocenimo, da je celotna situacija stabilna in upajmo, da je to znanilec dejstva, da je vrhunec krize tu ali za nami. Pomeni, da ukrepi delujejo predvsem zahvaljujoč vam, ki se odgovorno držite predpisanih preventivnih mer, za kar vam hvala. Vendar nas to ne sme zavesti, da bi v teh naših prizadevanjih popustili, ker se nam lahko hitro zgodi, da bomo zašli na stare poti hitrega širjenja okužbe. Z vsemi okuženimi in tistimi, ki so v karanteni ter so se javili štabu CZ, je štab CZ v stiku in jim nudi pomoč, ki jo potrebujejo.

V centru naših prizadevanj skupaj s CZ je preventivno delovanje skupaj z DSO Črnomelj, ki uspešno kljubuje danim razmeram. Zaposleni na čelu z direktorico se striktno držijo začrtanih ukrepov in zahvaljujoč temu tam še ne beležimo nobenega primera. Hvala vsem za vaš trud in nesebično delo.

Štab CZ je sprejel odločitev, da preventivno pošljemo vsem gospodinjstvom navodilo o pravilni uporabi zaščitnih mask h kateremu smo priložili tudi eno pralno masko za večkratno uporabo. Izdelovalec je lokalno podjetje s poslovnimi prostori v Črnomlju, ki je ponudilo tudi najugodnejšo ceno. Distribucija je stekla v četrtek in računamo, da bo akcija razdeljevanja zaključena v začetku naslednjega tedna.

Spomnil bi tudi, da so številke za nudenje pomoči tistim ki nimajo svojcev ali sosedov, ki bi jim pomagali še vedno aktivne (RK – 07 30 51 451, CSD 07 30 62 360 in ŽK 040 856 580). Za enkrat je bilo klicev sorazmerno malo, kar dokazuje, da pri nas solidarnost in dobrososedska pomoč še živita, kar me zelo veseli. Hvala vsem.

Naj vas tudi obvestim, da nadaljujemo z urejanjem mestnega jedra na trgu med banko in cerkvijo, kjer je te dni v postavljanju nova pridobitev za vse občanke in občane, in sicer unikatni pitnik.

Izvedli smo tudi poskusno videokonferenčno sejo Občinskega sveta dne 9. 4. 2020 ob 17.00, ki je nakazala še nekaj tehničnih težav, ki jih bomo reševali v nadaljevanju. Že sklicano sejo pa bomo izvedli v četrtek 16. 4. 2020, in sicer zaradi številčnosti točk in števila vabljenih na sejo v Kulturnem domu Črnomelj. Občinska uprava dela od doma in v prostorih občine ter s pridom uporabljamo elektronske medije za sestankovanje in koordinacijo našega dela. Snujemo tudi že ukrepe za pomoč kmetom, gospodarstvenikom in vsem, ki so zaradi krize utrpeli škodo. Resnično bi radi nudili pomoč tistim, ki so pomoči potrebni in ne kar vsem ne glede na prizadetost, " je v najnovešem sporočilu za javnost še zapisal župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek.