Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

Daljnovod Beričevo - Krško dobil zeleno luč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.01.2013 17:05

Konzorcij Dalekovod-Elektroservisi bo vendarle lahko nadaljeval dela pri gradnji daljnovoda Beričevo - Krško.

Eles je namreč danes konzorciju prižgal zeleno luč za sanacijo veznih plošč na trasi daljnovoda. Dela se bodo lahko nadaljevala takoj, ko bo Eles prejel še preostala dokazila o izpolnitvi njegovih zahtev.

Elektro Slovenije (Eles) je dela pri gradnji daljnovoda Beričevo - Krško v začetku januarja ustavil zaradi nespoštovanja pogodbenih določil. Glavni izvajalec del Dalekovod Zagreb je namreč med drugim Elesu preveč zaračunal jekleno konstrukcijo, težave so se pojavile tudi pri izvedbi del, dodatno pa so dela zapletli insolvenčni postopki nad Dalekovodom.

Člani sveta projekta so danes obravnavali poročilo vodje projekta in zadnje dogodke, povezane z zaustavitvijo gradnje daljnovoda Beričevo - Krško. Ugotovili so, da je konzorcij Dalekovod-Elektroservisi dostavil popolno tehnično dokumentacijo za izdelavo jeklenih konstrukcij, kot je to zahteval Eles kot investitor.

Člani sveta projekta so ob tem ugotovili, da konzorcij medtem še ni dostavil dveh drugih potrebnih dokazil, in sicer bančne garancije in zavarovalne police. V konzorciju sicer zagotavljajo, da bodo ta dokazila Elesu dostavljena do konca prihodnjega tedna.


Skladno s prejeto popolno tehnično dokumentacijo in sklepom konzorcija, da bo napake na jeklenih konstrukcijah, natančneje sanacijo veznih plošč, odpravil, Eles konzorciju dovoljuje takojšnjo sanacijo veznih plošč.

Ko bo konzorcij Dalekovod-Elektroservisi dostavil še dokazili o bančni garanciji in o zavarovalni polici, se bodo dela pri daljnovodu Beričevo - Krško nadaljevala.

Pogodbena vrednost z Dalekovodom znaša 28,3 milijona evrov, doslej je bilo izstavljenih računov za 19,5 milijona evrov, od tega jih je Eles plačal 16,7 milijona evrov.