humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

meghan, harry Svet24.si

Kdo bo plačeval za sussekška odpadnika? Harry je...

ZGO000687 Reporter.si

Če bi Pučnik premagal Kučana: kakšna bi bila ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Novice Otočec

Dan odprtih vrat Petrovega vrtca

Piše: Petrov vrtec

Čas objave:
27.02.2020 00:01

Dan odprtih vrat Petrovega vrtca na Otočcu, bo v petek, 28.2.2020, od 10. do 11. ure. Lepo vabljeni na ogled vrtca in pogovor z vzgojiteljicami. Vpis v vrtec pa bo potekal od 1. do 31. marca 2020.

Zgodba Petrovega vrtca se je začela pisati leta 1999, ko je skozi vrata vrtca vkorakala prva generacija otrok. Petrov vrtec je bil takrat prvi vrtec z verskimi vsebinami na Dolenjskem in osmi v Sloveniji. Zasluge za ustanovitev vrtca ima takratni župnik v župniji Št. Peter – Otočec, gospod Blaž Gregorc, ki je ob pomoči številnih župljanov in dobrotnikov prišel do končne realizacije ideje o vrtcu, ki se je porodila že nekaj let prej. Petrov vrtec je zasebni vrtec, katerega ustanoviteljica je župnija Št. Peter – Otočec.

V najbolj pisano hišico na Otočcu z nasmehom na obrazu, veseljem do življenja in tkanja prijateljskih vezi med otroki in vzgojiteljicami vsak dan vstopijo malčki, ki potrjuje vzgojno vodilo našega vrtca »Ni dovolj, da imamo otroka radi, on mora to ljubezen tudi čutiti« (sv. Janez Bosko).

Čutiti ljubezen, sprejetost in toplino na vsakem koraku je močno vodilo vsem strokovnim delavcem vrtca, ki skozi načrtovanja vzgojno-izobraževalnega dela strmijo k uresničevanju javno veljavnega programa – Kurikula za vrtce, ki je obogaten z verskimi vsebinami (Jezusovimi nauki in zgodbami iz Svetega pisma), ki dajejo Petrovemu vrtcu poseben pečat. Prepletanje vsebin jim omogoča pestrost, raznolikost in polnost, hkrati pa daje priložnost za versko vzgojo otrok. Več o vrtcu najdete tukaj