Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Dan policije na PU Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
23.06.2022 08:33

Prvi poletni dan je bil za Pu Novo mesto poseben dan. Njihovi sodelavci so za kratek čas modre majice zamenjali z belimi srajcami, tistimi za posebne priložnosti. V čudovitem ambientu Galerije Božidar Jakac so namreč obeležili njihov največji praznik, dan policije.

To je dan, ko so z vsem spoštovanjem spominjajo osamosvojitvene vojne in prizadevanj za ubranitev in ohranitev naše države. Na PU Novo mesto so zapisali, da nikoli ne bodo pozabili, da je za dosego tega cilja padlo šest kolegov policistov, 14 pa je bilo hudo ranjenih.

Uvodoma so z minuto molka počastili spomin na sodelavca Damirja Golobiča, ki je pred šestimi leti izgubil življenje med opravljanjem policijskega dela.

dan-policije
Dan policije na PU Novo mesto
PU Novo mesto

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav in direktor PU Novo mesto Janez Ogulin sta v nagovorih policistom namenila veliko spodbudnih in pohvalnih besed in podelila priznanja najbolj zasluženim sodelavkam in sodelavcem PU Novo mesto. Podelili so srebrne in zlate ščite policije.

dan-policije
Peter Županc, načelnik PPP Novo mesto je prejel veliki ščit policije z bronasto zvezdo
PU Novo mesto

Veliki ščit policije z bronasto zvezdo je prejel Peter Županc, načelnik PPP Novo mesto. Za uspešno opravljanje policijskega dela je pomembno tesno sodelovanje z zunanjimi institucijami. Krški policisti več kot zgledno sodelujejo z Zdravstvenim domom Krško, za kar so se jim zahvalili s podelitvijo bronastega znaka za sodelovanje. Srebrni znak policije za sodelovanje je prejela Gasilska zveza Črnomelj. Policisti PP Črnomelj z njimi odlično sodelujejo na številnih področjih, kar prepoznava in pozdravlja tudi lokalna skupnost.

dan-policije
Priznanje za najbolj urejeno policijsko postajo na območju PU Novo mesto so prejele sodelavke in sodelavci PMP Dobova
PU Novo mesto

Ni potrebno izgubljati besed, kako pomembno je prijetno delovno okolje, ki zagotavlja temelje za učinkovito delo in dobro vzdušje v kolektivu. Na podlagi strogih kriterijev so izbirali najbolj urejeno policijsko postajo na našem območju. Tudi letos je ta naslov pripadel sodelavkam in sodelavcem Postaje mene policije Dobova.

dan-policije
Policista PP Novo mesto, ki sta se v lanskem avgustu med opravljanjem policijskega dela hudo poškodovala, v razgovoru z v. d. generalnega direktorja policije in direktorjem PU Novo mesto
PU Novo mesto

Razveselili so se, da smo so v svoji sredi lahko pozdravili sodelavca s PP Novo mesto, ki sta se v lanskem avgustu hudo poškodovala med policijskim postopkom v prometu, ko je vanju silovito trčil pijan voznik. Fanta počasi, a odlično okrevata.
Slovesnost so popestrili glasbeniki Policijskega orkestra, prireditev pa je povezoval Robert Perc s PU Novo mesto.