900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana

Dan za spremembe s sloganom Premagajmo osamljenost

Piše: STA

Čas objave:
10.04.2021 09:20

Slovenska filantropija že dvanajsto leto organizira prostovoljsko akcijo Dan za spremembe, z letošnjim sloganom Premagajmo osamljenost. Povezati želijo ljudi po Sloveniji, s poudarkom na prostovoljski pomoči k premagovanju osamljenosti. Akcije bodo delno potekale na spletu, aktivnosti v živo pa bodo izvajali do konca aprila.

Po celi Sloveniji bodo danes organizirali 201 prostovoljsko aktivnost, katerih rdeča nit bo naslavljanje osamljenosti z namenom krepitve vezi med posamezniki, organizacijami in skupnostmi. Aktivnosti bodo potekale v več kot 100 krajih. Med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi bo aktivnih več kot 350 organizacij in 10.000 prostovoljcev.

Številne aktivnosti bodo tudi v naših krajih, podrobnosti o dogodkih v jugovzhodni regiji najdete tukaj, za podrobnejši ogled aktivnosti v posavski regiji, pa kliknite tukaj

Aktivnosti, ki bodo na voljo, bodo med drugim dobrodelne akcije, izmenjevalnice, medgeneracijske aktivnosti in čistilne akcije. Z letošnjim Dnevom za spremembe prostovoljke in prostovoljci skušajo pregnati osamljenost. "Imamo moč, četudi v izrednih razmerah, en dan spremeniti v doživetje za spomin," so v Slovenski filantropiji povzeli izjavo direktorice Tereze Novak.

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Že od leta 2010 nagovarjajo prebivalce Slovenije, da se skupaj vsaj za en dan lotijo prostovoljstva, so še dodali pri Slovenski filantropiji.