Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Ljubljana

Današnji prvi pomladni dan še svež, nato postopno topleje

Piše: STA

Čas objave:
20.03.2021 07:00

Čeprav je bilo te dni še v številnih krajih v Sloveniji videti snežinke, se lahko s pomladjo, ki se uradno začenja danes, nadejamo toplejšega vremena. Prvi pomladni dan bo sicer še precej oblačen, hladen in vetroven, od jutri pa je pričakovati postopen dvig temperatur.

"Danes in jutri bodo nastajale posamezne padavine, bolj kot plohe, od jutri pa pričakujemo spet več suhega vremena," je povedala meteorologinja Veronika Hladnik Zakotnik.

Hladno bo tudi zaradi vetra. Danes bo namreč zapihal severovzhodnik, veter pa bo vztrajal nad našimi kraji nekje do ponedeljka. Morda bo ponekod pihal veter še v torek, potem pa se bo postopno polegel.


V notranjosti Slovenije bo danes čez dan večinoma okoli pet stopinj Celzija, na Primorskem okoli deset stopinj. Naslednji teden bo povsod topleje. "Od jutri bodo temperature okoli deset stopinj in se bodo postopno dvigale. Tako pričakujemo, da bodo konec prihodnjega tedna okoli 15 stopinj Celzija," je še povedala meteorologinja.

Za zgodnje pomladansko obdobje je po njenih besedah značilno, da se vreme hitro spreminja. Tako visokih temperatur, kot smo jih bili v Sloveniji deležni pred nekaj tedni, zaenkrat ni pričakovati, ampak predvsem "temperature, ki so primerne letnemu času".

Minula meteorološka zima je bila za večji del Slovenije nadpovprečno topla, imeli smo tudi nadpovprečne količine padavin, v hribih veliko snega, po nižinah v glavnem dež.

Brane Gregorčič, Agencija RS za okolje

O vremenu danes, jutri in v prihodnjih dneh