testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Novo mesto

Močan veter razkrival strehe

Piše: STA

Čas objave:
04.02.2020 11:04

V občini Grosuplje, je danes močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Grosuplje so streho zasilno prekrili s ponjavo. Ob cesti z Malega vrha, proti kraju Brezina, v občini Brežice, je bil nekaj minut po 12. uri podrt električni drog, ob tem je bilo povzročeno iskrenje. Drog so popravili pristojni delavci z Elektra. V občini Sevnica,se je zaradi močnega vetra podrlo več dreves, razkrilo streho stanovanjskega objekta in podrlo nadstrešek ob stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Sevnica so prekrili razkrito streho, ter z gradbenim strojem premaknili nadstrešek in ga pritrdili. Dežurni delavci cestnega podjetja so odstranili podrta drevesa s cestišč.

Veter se bo umiril šele v noči na jutri.

Popoldne bo spremenljivo oblačno, možna bo še kakšna manjša ploha in zapihal bo okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 12 stopinj Celzija.Ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Štajerskem bo danes pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso) in izdali oranžno opozorilo zaradi vetra. Na močan veter je opozoril tudi državni center za obveščanje. Veter bo ponehal v noči na četrtek.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša snežna ploha. Pihal bo zmeren severni veter, ki se bo predvsem na Gorenjskem in v severovzhodnih krajih čez dan še okrepil.

Okrepljen veter bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bo dosegel najvišje hitrosti od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno tudi okoli 100 kilometrov na uro.

V četrtek in petek bo precej jasno s hladnim jutrom.