vaga love Dobra karma

V zraku je jasno vabilo, da se odprete poletni ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Novice Novo mesto

Danes vzpostavitev montažnega krožišča v Kandiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2017 11:03

Mestna občina Novo mesto ta konec tedna načrtuje postavitev montažnega krožišča v sedanjem križišču med Kandijsko in Jakčevo ulico. Pogoj je ugodno vreme.

Po pridobitvi soglasja s strani Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so stekle priprave na izvedbo, izvajalec del CGP bo danes izvedel vsa pripravljalna gradbena dela, po jutranji prometni konici pa načrtujejo vzpostavitev krožišča. Ob tem je potrebno izvesti horizontalno prometno signalizacijo – talne označbe in postavitev montažnih elementov za vodenje prometa (dela morajo biti izvedena sočasno). Izvajalec bo zagotovil tudi javno razsvetljavo krožišča in parkirišča v Kandiji. Dela bodo predvidoma potekala z občasnimi delnimi zaporami.

Namen vzpostavitve krožišča je izboljšanje pretočnosti tega odseka v času prometnih konic, predvsem pa omogočanje več smernega izvoza iz kandijskega parkirišča. Po vzpostavitvi krožišča bo prav tako prišlo do spremembe prometnega režima in signalizacije v križišču pri Kandijskem mostu. Prednostna smer bo po novem naravnost v smeri bolnišnice in obratno, pri zavijanju s Kandijskega mostu pa bodo vozniki vožnjo lahko nadaljevali samo desno ali levo po Kandijski cesti. Vožnja s Kandijskega mostu naravnost proti Trdinovi ulici zaradi zagotovitve večje varnosti ne bo več dovoljena.

Ob tem bo po besedah Miloša Dularja z MO Novo mesto, enota za umirjanje prometa postavila tudi hitrostne ovire - t.i. ležeče policaje - na Kandijski cesti in na Jakčevi ulici, kjer bo gostota prometa v tem času najverjetneje precej povečana.