harry meghan2 Svet24.si

Kam je izginila Meghan Markle?

potapljaci02 Svet24.si

»Poveljniki tujih mornaric vedo, kdo smo, in ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Meghan Trainor Odkrito.si

V veselem pričakovanju!

meta hrovat Ekipa24.si

Žalostno! Nove podrobnosti o grozni nesreči Mete...

Novice Novo mesto

Dars iz igre za prva dela na tretji razvojni osi izločil še dva ponudnika

Piše: STA

Čas objave:
16.01.2020 14:27

Dars je v reviziji na zahtevo Kolektorja CPG iz igre za prva dela na severnem delu tretji razvojni osi izločil italijanski I.CO.P skupaj z družbami CVP, Nivo Eko in Prohaus. Enako se je po zahtevku za revizijo družbe CGP zgodilo turškemu Cengizu, ki se ne more več potegovati za prva dela na južnem delu tretje razvojne osi.

Za prva dela na severnem delu tretje razvojne osi na lokaciji priključka Gaberke na odseku hitre ceste od priključka Velenje-jug do priključka Slovenj Gradec tako po izpadu naveze I.CO.P, CVP, Nivo Eko in Prohaus v igri za posel ostajajo Pomgrad in Gorenjska gradbena družba ter skupna ponudba Kolektorja CPG, novomeškega CGP in VOC Celje.

Za prvi sklop del pri Novem mestu se bodo po zavrnitvi Cengiza potegovali CGP, Kolektor Koling in Kolektor CPG, I.CO.P z družbama CVP in Prohaus, makedonski Granit s sarajevskim Euroasfaltom ter Pomgrad in Gorenjska gradbena družba.

Za drugi sklop del pri Novem mestu pa so po zavrnitvi Cengiza v igri ostali novomeški CGP s Kolektorjem CPG, I.CO.P s podjetjema CVP in Prohaus, Granit in Euroasfalt ter Pomgrad in Gorenjska gradbena družba.

Kot je v odločbah navedel Dars, je za prva dela na severnem delu tretje razvojne osi prejel zahtevek za revizijo Kolektorja CPG, za prva dela na južnem delu tretje razvojne osi pa zahtevek družbe CGP. V ponovnem pregledu tako skupne ponudbe I.CO.P, CVP, Nivo Eko in Prohaus kot ponudbe Cengiza je ugotovil, da v obeh primerih garancija za resnost ponudbe ni bila podana po vzorcu, ki ga je zahteval posamezen razpis.

Dars je sicer za prva dela pri izbiri izvajalca del na lokaciji Gaberke na odseku Velenje-Slovenj Gradec prejel tri zahtevke za revizijo, za dela na odseku Novo mesto-Osredek pa štiri.