petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Mirna

Del ceste od Mirne proti Mokronogu bodo prenovili

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.03.2016 10:00

Direkcija RS za infrastrukturo je te dni objavila javno naročilo za oddajo ponudb za rekonstrukcijo nekaj manj kot polkilometrskega odseka državne ceste Trebnje-Mokronog pod naseljem Roje pri Mirni.

(Foto: mirna)
Odprava ozkega grla na omenjeni glavni povezovalni cesti Mirnske doline in prenova močno načetega cestišča naj bi stala približno pol milijona evrov.

Mirnski župan Dušan Skerbiš je povedal, da bo četrtino naložbenega denarja zagotovila občina, ki bo poskrbela za gradnjo pločnika, javno razsvetljavo in delni odkup zemljišč, glavnino naložbe pa bodo pokrili z državnim denarjem.

Glede na to, da bodo na omenjeni direkciji ponudbe odprli 22. marca, rok za izvedbo gradnje pa je 180 dni od podpisa izvajalske pogodbe, se na mirnski občini nadejajo, da bodo zdaj nevarni in hrupni cestni odsek prenovili še letos, je dodal.

Sicer pa je cesta pod Rojami močno dotrajana in nevarna, občinsko vodstvo pa si je za njeno prenovo prizadevalo vse od ustanovitve občine. Na pristojne so se s peticijo za prenovo ceste obračali tudi okoličani, a so jim pristojni državni uradniki vedno odgovarjali, da denarja za prenovo ni, je opozoril župan.


Skerbiš je še poudaril, da je občina veliko truda vložila v pripravo potrebne dokumentacije oz. jo je tudi plačala in v pridobivanje zemljišč za ureditev ceste.

Po podatkih Občine Mirna so prenovo prvega 440-metrskega odseka državne ceste med Trebnjem in Mokronogom pri Sotli končali leta 2009, leto kasneje, ko je bila Mirna še del trebanjske občine, pa so se odločili, da s cestno prenovo nadaljujejo proti tej.

Projektno dokumentacijo za prenovo 460-metrskega cestnega odseka pod Rojami je nato naročila in plačala novoustanovljena dolenjska Občina Mirna. V pregled pristojni državni službi jo je oddala konec leta 2012, a je po številnih sestankih in po tem, ko je cesto predlani pregledal državni inšpektor, do nje prišlo šele lani, so še zapisali na mirnski občini.

Mirnski župan Dušan Skerbiš o prenovi