strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Ekrem Jevrić Odkrito.si

Poglejte, kakšnega sina ima pokojni Ekrem Jevrić

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

Novice Črnomelj

FOTO: Dela bodo verjetno zaključili pred predvidenim rokom

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
13.05.2020 09:24

Občina Črnomelj kljub nastalim razmeram zaradi COVID 19, izvaja dela na terenu v sklopu investicije, ki je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dela so v zaključni fazi, saj je treba položiti samo še zaključni sloj asfalta in izvesti manjša zaključna dela. Glede na pogodbo je rok za končanje del junij 2020, ker pa je bila zima ugodna za izvajanje gradbenih del, bodo ta verjetno zaključena prej – predvidoma do konca maja 2020. Tako bo PC TRIS Kanižarica s svojimi poslovnimi subjekti pridobila 475 m nove infrastrukture in boljše pogoje za razvoj svojih dejavnosti. Z zaključeno investicijo bo dopolnjen občuten del infrastrukture v južnem delu poslovne cone in glede na to, da je kar nekaj parcel na tem območju nepozidanih, se bodo odprle možnosti da se še kakšen poslovni subjekt odloči svojo dejavnost preseliti v ta del poslovne cone.

Občina je v tem projektu upravičena do sofinanciranja upravičenih stroškov v višini do največ 405.965,88 EUR. Navedena sredstva predstavljajo 100% delež upravičenih stroškov operacije, od tega nepovratna sredstva predstavljajo 75% sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in 25% namenskih sredstev državnega proračuna. Ostali del do celotne vrednosti investicije bo zagotovljen iz proračuna Občine Črnomelj.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.