Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Kočevje

Delničarjem Melamina 0,34 evra dividende

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.06.2015 18:49

Skupščina delničarjev Melamina, na čelu z družbo NFD Holding v stečaju, je danes sklenila, da bodo lastniki kočevske kemične tovarne prejeli 0,34 evra bruto dividende na delnico.

(Foto: melamin.si)

S tem so podprli predlog največjega delničarja, saj sta uprava in nadzorni svet predlagala, da se bilančni dobiček v višini 1,56 milijona evrov ne deli.

Skupščina je tako podprla nasprotni predlog NFD Holdinga v stečaju, da se za dividende nameni nekaj manj kot 153.000 evrov oz. 0,34 evra bruto na delnico, preostalih 1,41 milijona pa se prenese v naslednja leta.

V NFD Holdingu so ocenili, da je družba glede na svoje poslovanje in finančno stanje sposobna in tudi po zakonu dolžna razdeliti vsaj del dobička. Ker že lani ni izplačala nobene dividende, so predlagali, da vsaj letos manjši del bilančnega dobička nameni delničarjem.


Skupščina je podelila tudi razrešnico upravi pod vodstvom Srečka Štefaniča in nadzornemu svetu. Uprava je ob tem od delničarjev dobila še pooblastilo za odkup lastnih delnic, za revizorja za tekoče poslovno leto pa so imenovali družbo KPMG Slovenija.

Melamin je lani ustvaril skoraj 44,48 milijona evrov prihodkov, kar je dva odstotka manj kot predlani, medtem ko je čisti dobiček poskočil za 13 odstotkov na 1,66 milijona evrov.

Družba velja za enega vodilnih svetovnih proizvajalcev v niši modificiranih mehanskih smol za lakarsko in gumarsko industrijo, ki je njihov nosilni program. Največ oz. dobro petino proizvodov proda v Italiji, nato pa si glede na obseg prodaje sledijo Nemčija, Slovenija, Poljska, Francija, Indija, Slovaška, Češka, Nizozemska, Rusija, Turčija, Romunija, Brazilija in druge države.

Ob koncu preteklega leta je zaposlovala nekaj manj kot 200 delavcev.