mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Denarja za vrtec ni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2012 13:50

Predvidoma januarja prihodnje leto naj bi MO Novo mesto v sklopu enote Sapramiška, vrtca Pedenjped, v osnovni šoli Drska, odprla še en oddelek za najmlajše malčke. Vendar tega vsaj za enkrat ne bo, starši dobivajo sporočila, da denarja ni in da naj varstvo za malčke iščejo drugje.

Za pojasnila smo se obrnili na MO Novo mesto. Pogovarjali smo se z Alešem Bergerjem, vodjo urada za šolstvo, šport in mladinopri MO Nm, ki je pojasnil, da so težave nastale zaradi novih državnih ukrepov in da naj bi bilo premalo otrok, ker naj bi starši že pred tem drugje poiskali varstvo za svoje malčke. Mesečno naj bi občina za oddelek prispevala 3.500 evrov.

Eno izmed mamic, ki je ostala brez varstva svojega otroka, je zanimala tudi nova pridobitev na teniških igriščih Portovald, ki prav danes pripravljajo uradno odprtje zimske sezone. Tako imenovani balon naj bi delno financirala tudi občina. Berger o finančni injekciji ni vedel nič, češ da je za to pristojen urad za investicije. Vodja slednjega, Alenka Muhič, je za Radio Krka  povedala, da je občina v tem primeru primaknila manjši delež oz. približno 20.000 evrov in da se je na razpis prijavil sam Teniški klub Portovald.

Aleš Berger o težavah